Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2008

Zapatero Presidente!

Είναι 2.33 πμ, ξημερώματα Δευτέρας, έχω μόλις φτάσει στη Θεσσαλονίκη από Μαδρίτη μέσω Μιλάνου, έχω πολλά να σας πώ και για τις ισπανικές εκλογές και για το πόσο θα έπρεπε να ντρεπόμαστε εμείς οι έλληνες, θα το κάνω όμως από αύριο. Το μόνο που θέλω να πώ είναι ότι στις 8 μμ, έχοντας φτάσει στο Μιλάνο, έμαθα ότι τα exit polls έδιναν 45% στο PSOE και 38% στο PP. Τώρα μόλις, από το TeleMadrid ενημερώνομαι ότι στο 94,7% των καταμετρημένων ψήφων, ο Θαπατέρο και οι σοσιαλιστές του PSOE κερδίζουν με 43,67% και μάλιστα με 5 έδρες παραπάνω από το 2004 και οι κομμουνιστές έπαθαν πανωλεθρία (τ'ακούτε Αλέκο, Αλέξη και Αλέκα? Θα περάσουν τα μεγαλεία σας...). Οι ισπανοί πολίτες δεν έπεσαν στην παγίδα. Προτίμησαν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ενίσχυση των ατομικών τους δικαιωμάτων και την ευμάρεια. Τρεις μέρες τα είδα κι εγώ, σε μία Μαδρίτη που έσφιζε από ανάπτυξη, κατασκευές, νέα μουσεία και δημόσια έργα. Οι ισπανοί φάνηκαν έξυπνοι και το 2004 και τώρα και γι'αυτό μας έχουν ξεπεράσει. Εμείς, αντιθέτως, προτιμήσαμε να επανεκλέξουμε τον πλέον ανίκανο πρωθυπουργό σε όλη την γηραιά ήπειρο. Να τον χαιρόμαστε!

3 σχόλια:

tractatus είπε...

Να συζητήσουμε, να συγκρίνουμε, να παραδειγματιστούμε σ.μ. αλλά σύντομα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πολλές πρέπει να προλαβαίνεις το κατάλληλο τραίνο....ειδάλλως, θα περιμένουμε το επόμενο κι αυτό είναι αλήθεια οτι μπορεί ν'αργήσει...

vagnes είπε...

Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο να μας ξεπερασουν.
Την τελευταια φορα που θυμαμαι οτι ειμαστε πιο μπροστα απο τους Ισπανους, φιλε, ειναι περιπου πριν... 2500 χρονια...!

Συμπτωση να ειναι οτι ολη στην Ελληνικη Αριστερα(;) λεγονται Αλεκοι... ^_^

Σ.Μ. είπε...

@vagnes: στην πρώτη θητεία Σημίτη αλλά και επί κυβερνήσεων Ανδρέα, όταν οι ισπανοί παρακαλούσαν να μπουν στην ΕΕ, σαφώς και είμασταν πιο μπροστά.