Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Αρχισαν τα όργανα...

Πολλοί αρέσκονται να κατακρίνουν το Πασόκ επειδή δήθεν δεν έχει ξεκάθαρη θέση σε ορισμένα θέματα (κριτική άδικη κατά τη γνώμη μου, διότι έχει προηγηθεί η σύνταξη ενός εξαντλητικού κυβερνητικού προγράμματος με συζητήσεις, δημόσιο διάλογο κλπ). Τους παραπέμπω στην ανάρτηση του Στ. Παπανώτα, σχετικά με την θέση της "Οικολογικής Παρέμβασης", μίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ (εκ των απειράριθμων κινήσεων των 5-10 ατόμων!), για το "μακεδονικό". Στο μπλογκ της αυτοπροσδιορίζεται ως κίνηση που "δημιουργήθηκε τον Φλεβάρη του 2007, από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ".

Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε εδώ, η "συνιστώσα" αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε καμπάνια για "φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη" με τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Προκύπτουν, λοιπόν, προφανή ερωτήματα, τα οποία (φυσικά!) τα ΜΜΕ δεν τα αναδεικνύουν γιατί η μόνη τους έννοια είναι να εντοπίσουν τις ... ελλείψεις στο πρόγραμμα του Πασόκ!

Είναι αυτή η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ?
Είναι αυτή η θέση της κύριας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. του Συνασπισμού?
Αν οι "είμαστε δυο-είμαστε τρεις-είμαστε χίλιοι δεκατρείς" συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (από τη "Διεθνιστική Εργατική Αριστερά" έως την κίνηση "Κόκκινο για την ανασύνθεση της αριστεράς και το Σοσιαλισμό" !), έχουν 2, 3 ή 1.013 διαφορετικές θέσεις για το θέμα, ο κος Αλέκος ή ο cool Alexis είναι σε θέση να τις συνθέσουν σε μία? Ποιά από όλες θα προταθεί στους πολίτες? Αν στην πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί μη συνεργασίας του με το Πασόκ προσθέσουμε και το χάος των διαφορετικών απόψεων στους κόλπους του για τέτοια σοβαρά εθνικά ζητήματα, τότε ποιός ο λόγος να επιλέξει κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ? Για να μη φύγει ποτέ η ΝΔ από την εξουσία?

Κάτι δεν μας λέτε σωστά σύντροφοι...

1 σχόλιο:

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Δεν υπάρχει επίσημη θέση κόμματος (γαιτί ειναι πολλά διαφορετικά), αλλά επίσημη θέση Κ.Ο τις οποίας προοδρέυει ο Αλαβάνος. Επομένως τυπικά ο ΣΥΝ και ο αρχηγός Τσίπρας δεν χρειάζεται να απολογηθεί για την θέση της παρέμβασης. Τώρα τίθεται το ερώτημα "καλά και αν γίνουν κυβέρνηση;". Ε. μην λέμε και αστεία. Κυβέρνηση δεν γίνονται, αλλά απλά το ρεύμα που φαίνεται να έχουνε είναι επειδή πολλοί πασόκοι απογοητευτηκαν την ίδια χρονική περίοδο. Ως εκεί. Τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιον θα τον ψηφίσει επειδή πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρει αν είναι στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. ΤΟυς θεωρεί το ίδιο.

Θα μου πεις και εσύ πως τα λες αυτά; Στα λέω φίλε γιατί κάπως έτσι θα γίνω και εγώ εάν χάσουμε από τα λαμόγια των δεξιοπασόκων. Και δεν εννοώ ότι θα πάω στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι δεν θα με νοιάζει. Δεν θα ασχολούμαι.

Καλό ΣΚ στέλιο!