Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Η σεμνοτυφία της Δεξιάς...

Η είδηση δημοσιεύτηκε στον "Αγγελιοφόρο" στις 7 Μαρτίου, όμως, λόγω της απουσίας μου στο εξωτερικό, την πρόσεξα σήμερα.

Η Δνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκρινε, λέει, «ακατάλληλα για μαθητές» (!) τα έργα του Πάμπλο Πικάσο (!!), με συνέπεια να «μπει φρένο» στις επισκέψεις μαθητών γυμνασίων και λυκείων στην έκθεση χαρακτικών στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Με προχτεσινό έγγραφό της προς τα σχολεία, η εν λόγω Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανακάλεσε την έγκριση συμμετοχής των μαθητών των σχολείων της αρμοδιότητάς της σε εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώθηκαν από το Τελλόγλειο Ιδρυμα, στο πλαίσιο της έκθεσης χαρακτικών του Πικάσο με τίτλο «Πικάσο Suite 347». Εκπληξη προκάλεσε η επισήμανση ότι «τα έργα κρίθηκαν ακατάλληλα για μαθητές ύστερα από προσωπική επίσκεψη» (!!!). O αρμόδιος διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα «από μαθητές, γονείς και έναν ή δύο διευθυντές, που επισκέφτηκαν την έκθεση και υποστήριζαν ότι δεν είναι κατάλληλη, τουλάχιστον για τα παιδιά του γυμνασίου».

Τέτοιοι Διευθυντές Β'βάθμιας Εκπαίδευσης, για να βρίσκονται σε τέτοια θέση, είναι κατά πάσα πιθανότητα της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και το κόμματος του "Καθιστού Βούδα", δεδομένης της εκκαθάρισης στελεχών που έγινε στη δημόσια διοίκηση και της προώθησης γαλάζιων "ημετέρων", ως επί το πλείστον αγράμματων και λιγούρηδων. Και ενώ ΔΕΝ ντρέπονται για τα ροζ σκάνδαλα του αρχηγού τους, για τις υποκλοπές, για τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, για το βόρβορο που έχουν ρίξει τη χώρα, ΩΣΤΟΣΟ ντρέπονται για τα ... γυμνά του Πικάσο! Ω, της υποκρισίας !

Δηλαδή, κατά την υποκριτική "λογική" του κυρίου διευθυντού, οι 15χρονοι νεαροί, που όλη μέρα κι όλη νύκτα την περνούν στο ίντερνετ και περιηγούνται σε όποια σελίδα με ερωτικό περιεχόμενο θελήσουν, που έχουν ερωτικές σχέσεις από το Γυμνάσιο πλέον, που στα κανάλια μπορούν να παρακολουθήσουν ό,τι ταινία τύχει, θα ... σκανδαλιστούν και θα πάρουν το κακό παράδειγμα από τις ... γυμνές "Δεσποινίδες της Αβινιόν" του Πικάσο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: