Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

Ασέβεια...

Με αφορμή ενός σχολίου του Στέφανου Τζανάκη, του πολύ καλού αρθογράφου των "Νέων", που το αναπαράγει στο blog του ο Στέφανος Παπανώτας και αφορά στην απουσία θέσεων του νέου "πάππα" της "Αριστεράς", του Τσίπρα (αναφέρει σχετικά ο Στ. Τζανάκης: "ο κ. Αλ. Αλαβάνος είπε πολλά και διάφορα για το ΠΑΣΟΚ στην εναρκτήρια ομιλία του. Είπε για το πόσο αδύνατο είναι να συνεργαστεί ο ΣΥΝ με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα σχετικά. Ωραία, όμως το ΠΑΣΟΚ έχει τουλάχιστον κάτι να προτείνει. Θολό, γενικόλογο, δεξιόστροφο, εντάξει. Αλλά κάτι έχει να προτείνει. Ο κ. Τσίπρας τι έχει να προτείνει πέρα από τη μη συνεργασία με το ΠΑΣOK;"), θέλω να πώ ότι μου έκανε τρομερά άσχημη εντύπωση το γεγονός ότι οι σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ αγνόησαν παντελώς τον Λεωνίδα Κύρκο και δεν τον χειροκρότησαν κατά την αποχώρησή του. Αυτό είναι, φαίνεται, συμβατό με το νέο "αίμα" στο ΣΥΡΙΖΑ: δεν μπορεί να συμβαδίσει η "μοδάτη και τρέντυ" κατάσταση με παλιούς συντρόφους από τη στιγμή μάλιστα που αυτοί έκαναν την αυτοκριτική τους για την στάση του "Συνασπισμού" απέναντι στο Πασόκ και στον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και ζήτησαν και δημόσια τη συνεργασία των 2 χώρων... Ξεκινάτε άσχημα, κύριε Τσίπρα.
(η γελοιογραφία του Δ.Χαντζόπουλου από τα "Νέα")

7 σχόλια:

NdN είπε...

Καλησπέρα,

Κι εγώ παραξενεύτηκα με αυτή την κίνηση των συνέδρων του ΣΥΝ.

Δεν μπορώ να το συνδυάσω απλά και μόνο με την αυτοκριτική του Κυρκου για το βρώμικο 89.

Εσύ πως το εξηγείς;

theodore είπε...

Τα ΝΕΑ δεν ανήκουν στον γνωστό όμιλο που μας πολεμά;
Τώρα τα λιβανίζουμε επειδή κάποιος αρθογράφος έγραψε κάτι καλό.
Μήπως,λέω μήπως,έπαιξε ρόλο και η συνάντηση του "μαχητή κατά της διαπλοκής" με τον Λαμπράκη;
Ως εδώ ήταν τελικά η μάχη;
Ε,πάλι καλά.
Δεν θα απορήσω αν τον δώ σε λίγο καιρό να δίνει και συνέντευξη στον...Πρετεντέρη.

Στέλιος είπε...

@theodore: αγαπητέ μου, κατά τη γνωστή τακτική του χώρου που υποστηρίζεις, θέτεις παρελκυστικά ερωτήματα, βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος. Σου απαντώ, λέγοντας ότι, αν παρατηρήσεις καλά, αναφέρομαι σε αρθρογράφο των Νέων, στον Τζανάκη, για ένα σχόλιο που απηχεί απόψεις του συντάκτη του, τον οποίο εκτιμώ, αν και ορισμένες φορές διαφωνώ μαζί του (πράγμα που στον χώρο σας είναι απαγορευμένο!). Δεν αναφέρθηκα σε άρθρο ή θέση της εφημερίδας, οπότε αυτό θα απηχούσε θέση του εκδότη της. Επίσης, το ότι διαφωνούμε με ένα ΜΜΕ που θεωρούμε ότι παίζει το παιχνίδι άλλων, δεν μας εμποδίζει, αν εντοπίσουμε μία άξια λόγου θέση του, να την επισημάνουμε. Προφανώς, εγώ δεν διαβάζω ΜΟΝΟΝ Ριζοσπάστη!

Στέλιος είπε...

@ndn: δεν ξέρω τί να πω. Μάλλον οφείλεται στο παρελθόν του Τσίπρα στην ΚΝΕ και στο γεγονός ότι, όπως παρατηρούμε, αυτός προσπαθεί να διεμβολίσει το ΚΚΕ με πιο "αριστερές" θέσεις. Οπότε ένας πολιτικός που ζήτησε συγγνώμη για τη στάση του απέναντι στον ανδρέα το 1989 και τώρα θεωρεί ώριμη τη συνεργασία των 2 κομμάτων του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, μάλλον δεν "παίζει" στο πλάνο του "νεοκομμουνιστή" Τσίπρα.

tractatus είπε...

σ.μ. νομίζω ότι θα πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνο στον νέο αρχηγό του ΣΥΝ. Για ένα λόγο: Η κρίση μας να είναι τεκμηριωμένη στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι. Προς το παρόν για μένα ο Τσίμπρας είναι φαίνεσθαι και μάλλον κατασκευασμένο. Επειδή, όμως, θέλω να τελειώσω και με την προσωπολατρεία ...ή έστω την αποκαθήλωση των προσώπων τηρώ στάση αναμονής και περιμένω πολιτικές κινήσεις....;)))

Στέλιος είπε...

@tractatus: δεν αντιλέγω, κι έγω, όποια κριτική ασκώ, την ασκώ από όσα βλέπω προς στιγμή να συμβαίνουν. Δεν μπορεί εν είδει ιεροεξεταστού να αποφαίνεται ο άκαπνος ότι ο Παπανδρέου δεν μπορεί να μιλά για την αριστερά! Μήπως άραγε μπορεί να μιλά ο Αλαβάνος, που από το 1981 ήταν ευρωβουλευτής, απέκτησε σπίτι στις Βρυξέλλες και ουδεμία σχέση είχε με όσα συνέβαιναν εδώ?

tractatus είπε...

σ.μ. σωστά τα λές ό ΣΥΝ θεωρεί ότι η λέξη αριστερά του ανήκει και ότι μπορεί να τη μετράει εν είδει προϊόντος δηλαδή πόσο αριστερός είσαι εσύ, πόσο αριστερός είμαι εγώ ο άλλος κ.ο.κ. αλλά είπαμε είναι η οίηση του μικρού που απο τώρα, δυστυχώς, προβάλλει αλαζονεία....είναι κι αυτό αριστερό μήπως;;;λέω...μήπως;;;