Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Μία δήλωση με μισή αλήθεια...

Σήμερα, ο Βενιζέλος έκανε μία δήλωση, υποχωρώντας από το πείσμα του να ιδρύσει "κόμμα μέσα στο κόμμα". Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Αναλαμβάνω και πάλι την πρωτοβουλία να εκτονωθεί η κατάσταση. Παρακαλώ δημόσια τους συναδέλφους μου πανεπιστημιακούς και άλλους ενεργούς πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην ανανέωση των ιδεών της κεντροαριστεράς και γενικότερα του πολιτικού λόγου να μην προχωρήσουν στην δημιουργία ομίλου που κάποιοι θέλουν να τον εμπλέξουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Αφού πρέπει να υποχωρήσει κάποιος, ας υποχωρήσω εγώ χάριν της ενότητας και της ομοψυχίας της παράταξης".

Θετική (από πλευράς εκτόνωσης της πίεσης) πλην όμως άκρως υποκριτική (από πλευράς ουσίας) η στάση του: αφού δυναμίτισε την κατάσταση από το ίδιο το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2007, ήρθε τάχα να την εκτονώσει! Και μία ακόμη υποκρισία: "παρακαλεί" τους φίλους του πανεπιστημιακούς (που ίδιος προφανώς παρεκίνησε!) να μην ιδρύσουν τον όμιλο (που ο ίδιος προφανώς θα ίδρυε!). Easy κ. Καθηγητά! Σιγά-σιγά θα μας παρουσιάσετε ένα τεράστιο κύμα πολιτών να ... συνωστίζονται για το ποιός θα σας πρωτο-πλαισιώσει! Δεν είχε άλλες έγνοιες ο κόσμος ?

Και κάτι που παραλείπει να πει, αλλά είναι φανερό ότι θα συνεχίσει να κάνει: πόλεμος εκ των έσω και "γραμμή" στους οπαδούς του να μην ψηφίσουν Πασόκ στις ευρωεκλογές, ώστε να ξαναξεκινήσει το αντάρτικο από την επόμενη ημέρα.

4 σχόλια:

Elli είπε...

θα φανεί αυτό! οι μικρές κοινωνίες γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται!
Για να μην μιλήσουμε για τηλεφωνήματα που γινόντουσαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεγαλοστελέχη, στην επαρχία, πρίν τις βουλευτικές εκλογές...

Στέλιος είπε...

@ellie: θέλεις να μου δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες? :)

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Κάνε μια βόλτα στο τετραδιο.
Στο αφιερώνω. :)

Elli είπε...

Δεν είναι η κατάλληλη ώρα :)