Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Η ελληνική Wikipedia και τί σχέση έχει με το Πασόκ...


Πολλά, ίσως, να μπορούσε κανείς να προσάψει στον Γιώργο Παπανδρέου. Πλην, όμως, ουδείς αμφιβάλλει ότι, όποτε κυβερνήσει, η τεχνολογία θα μπει στη ζωή όλων των πολιτών, αφού πλέον είναι αποδεκτό τοις πάσι ότι, σήμερα, όποιος δε γνωρίζει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, είναι σαν τον παλαιό αναλφάβητο, που δε γνώριζε γραφή και ανάγνωση.

Την Wikipedia την γνώρισα από ένα άρθρο στα "Νέα", αν θυμάμαι καλά, και έκτοτε ανέτρεξα πολλές φορές στα άρθρα της είτε για πληροφόρηση είτε για ψυχαγωγία. Δεν ήξερα, όμως, τη σχέση της με το Πασόκ του Γιώργου. Διαβάστε, λοιπόν, το σχετικό άρθρο του chouvi.

Υ.Γ.: αρκεί μία σύγκριση μεταξύ αυτού του gentleman της πολιτικής, του Γιώργου Παπανδρέου, με τη τεχνογνωσία, τις γνωριμίες και την εμπειρία στη διεθνή πολιτική σκηνή, με τον "μεγαλομπακάλη" που μας κυβερνά, ώστε να προκύψει αβίαστα ποιός είναι (στην πραγματικότητα, και όχι στις "μαγειρεμένες" δημοσκοπήσεις) ο "καταλληλότερος" να μας οδηγήσει στις επόμενες δεκαετίες. Ας όψονται, όμως, οι βαλκάνιοι Ελληνες.

9 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

"Μεγαλομπακάλης", χαχαχαχαχαχαχα!!!
Μου έφτιαξες το κέφι. Να 'σαι καλά! Και το χρειαζόμουν, πίστεψε με...

Στέλιος είπε...

Μα δεν είναι έτσι? Μου θυμίζει τον μπακάλη στην ταινία "Της κακομοίρας" (τί σύμπτωση!) που συνεχώς τον έβριζε ο Ζήκος!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο!!!

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνεις έτσι?
Με έναν παλιοφορητό τριγυρνάει ο ΓΑΠ και ξαφνικά έγινε ειδήμονας της τεχνολογίας?
Αλήθεια τι έκανε όσο ήταν υπουργός για να βοηθήσει την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ?
Την ίδια περίοδο που στον οτε "τεσταρανε" (φαγοτρώγανε) τις dsl και τελικά έδωσαν καταχρυσωμένες υπηρεσίες ούτε κατα διάνοια ολοκληρωμένες, δεν θυμάμαι τον ΓΑΠ να μίλαγε....
Είναι ωραία να πάντως να διαβάζει κανείς μλκιες (μετα συγχωρήσεως) σε random blogs ;)

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος: θα μπορούσα να μη δημοσιεύσω τις μ...κίες ενός αγνώστου (κατά τη δική του ορολογία)! Τις δημοσιεύω, όμως,
για να δείξω την εμπάθεια ανθρώπων, που άλλα διαβάζουν και άλλα καταλαβαίνουν.
1ον, δεν είπα εγώ ότι ο Γιώργος θα μας μάθει...πληροφορική ο ίδιος αυτοπροσώπως ούτε ότι σπούδασε πληροφορική! Είπα ότι ως πολιτικός που του αρέσει η τεχνολογία, θα προωθούσε τις εξελίξεις (βλέπε πχ την θεαματική βελτίωση του site του Πασόκ, τον τομέα μηχ-σης του Κινήματος, την στήριξή του στο εγχείρημα του υπολογιστή των 100$).
2ον, τι σημασία έχει αν ο Γιώργος δουλεύει με ένα "παλιοφορητό" ή με ένα μοντέλο τελευταίας τεχνολογίας? Ο "μεγαλομπακάλης" δεν ξέρει ούτε copy-paste να κάνει, φαντάζομαι. 3ον, ο Γιώργος ήταν υπουργός Εξωτερικών και τα πήγε πολύ καλά στον τομέα του, όχι όπως η θυγατέρα του Μητσοτάκη που δεν ξέρει ή δε θέλει ούτε "κιχ" να πεί στους εταίρους μας. Δεν ήταν Υπουργός Επικοινωνιών για να προωθήσει...την ευρυζωνικότητα! Μήπως ήθελες να σας φέρει και...ποτάμι?
Τέλος, αν είναι μ...κίες τα όσα διαβάζεις εδώ, η λύση είναι πολύ απλή, my dear Watson: μην τα διαβάζεις!

Ανώνυμος είπε...

Θα σου πρότεινα φίλε μου πριν κατηγορήσεις κάποιον για εμπάθεια να κοιτάξεις πρώτα στον καθρέπτη.
Πέρα από αυτό
1) Εσυ έγραψες για την "τεχνογνωσία" του ΓΑΠ. Λοιπόν αν θεωρείς τεχνογνωσία το copy/paste και καμιά ανάρτηση σε blog, συγνώμη άλλα δεν βλέπω πως ακριβώς θα μπορούσε να προωθήσει το θέμα.
Επίσης δεν φαντάζομαι να συγκρίνεις την ανάγκη για σωστές τηλεπικοινωνιακές υποδομές με την σελίδα του πασοκ και τον υπολογιστή των 100e. Περισσότερα παρακάτω...
2) Σημαίνει απλά φίλε μου ότι η τεχνογνωσία πάει περίπατο όταν μάλιστα δεν τον είδα να κάνει και καμιά σοβαρή συζήτηση περι τεχνολογίας. Δεν ζήτησα να αναλύσει αλγορίθμους άλλα να μιλήσει για την dsl του, τι ταχύτητες συνδέεται, σε ποια forum παίρνει μέρος (κανονικά forum και όχι το ψευτοforum του πασοκ που του έχουν bookmark), ποια video απο το youtube θεωρεί ενδιαφέροντα, ποιες τεχνολογίες των ενδιαφέρουν κλπ κλπ. Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής για να τα ξέρεις όλα αυτά άλλα τουλάχιστον δείχνουν ότι γνωρίζεις τα βασικά και ασχολείται κάποιος σοβαρά. Όλα τα υπόλοιπα απλά υπάρχουν για να υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας.
3) Το αν τα πήγε καλά ως υπουργός εξωτερικών φαίνεται απο τα πολλαπλά εθνικά, φλέγονται, ζητήματα που επέλυσε. Επίσης να σου θυμίσω ότι πριν γίνει υπουργός εξωτερικών ήταν υπουργός παιδείας. Και εκεί είχε πολύ καλύτερη πορεία (φάνηκε επίσης).
Και φυσικά με αυτή την ιδιότητά του μίλησα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει. Άλλα και ως οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα να είχε θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις ΑΝ πραγματικά γνώριζε τι σημαίνει διαδίκτυο και τεχνολογία.
Απ ότι καταλαβαίνω όμως απέκτησε την τεχνογνωσία αφού έγινε αρχηγός κόμματος και πήγε στην αντιπολίτευση διότι πριν α)είτε δεν ήξερε τι σημαίνει διαδίκτυο άρα δεν τον ενδιέφερε να το προωθήσει είτε β)είχε να λύσει το κυπριακό, το σκοπιανό,το μακεδονικό, γκρίζες ζώνες κ.α ζητήματα και δεν προλάβαινε . Φυσικά τα έλυσε όλα...

Όσο για το τελευταίο να σου θυμίσω ότι δεν γράφεις σε ιδιωτικό χώρο άλλα δημοσιεύεις σε blog με προφανή σκοπό να τα διαβάσει όποιος βρεθεί εδώ μέσα. Λοιπόν μην κάνεις έτσι αν δεν σου αρέσει η κριτική απο αγνώστους. Αν δεν θέλεις, βρες τρόπο να κλειδώσεις όλους εκτός τα μέλοι και φίλους του πασοκ (είναι και ανανεωμένες οι λίστες πλέον, δεν θα έχεις πρόβλημα ;)...

PS1_ το "μετα συγχωρήσεως" το είδες? ;)

PS2_ μια πρόταση-συμβουλή. Είμαι ο τελευταίος που θα σου υποδείξω τι θα γράψεις στο blog. Ωστόσο δέξου αυτή την κριτική. Ο κόσμος ξυπνάει και δεν τσιμπάει πλέον. Τέτοιες ψευτο κολακείες και σιρόπια για τον Γιωργάκη και πικρόχολα σχόλια για τον αντίπαλο δεν βοηθάνε να χτίσετε το προφίλ των προοδευτικών και gentlemen που θέλετε... δυστυχώς...

Στέλιος είπε...

@ανώνυμος (2): παρά το ότι παραμένεις ανώνυμος, απαντώ: ούτε κολακεύω τον Γιώργο ούτε "τον γλύφω". Αυτά ταιριάζουν στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο άνθρωπος αυτός είναι χορτασμένος από αξιώματα και θέσεις, πολύ σπουδαιότερα από την θεσούλα του κακόμοιρου πρωθυπουργού της Ελλαδίτσας. Σε κολακείες έχει συνηθίσει ο "μεγαλομπακάλης" (βλ αυλή Μαξίμου), η Αλέκα (βλ. "νεκρική σιγή" των οργάνων του ΚΚΕ), ακόμη και ο Αλαβάνος (που, όντας ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες από το 1981, τώρα ανακάλυψε τις πορείες). Προσωπικά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Γιώργος θα έπρεπε να σας ρίξει ένα "σικτίρισμα" και να σας αφήσει στο έλεος του ... Καραμανλιστάν και του Βενιζελιστάν. Ετσι άλλωστε δεν είχε κάνει και ο θείος του τωρινού σας πρωθυπουργού προδικατορικά, έφυγε στο Παρίσι και το 1974 τον γυρίσανε πίσω σαν...σωτήρα? Επιπλέον, αν αποσκοπούσα στο να καλοκεύσω το Γιώργο, τώρα θα είχα κάποια θέση και δεν θα ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας να συντηρούμαι μόνος μου. Η υποστήριξή μου στον Γιώργο προκύπτει από θέσεις αρχής αλλά και γιατί πιστεύω ότι είναι έτη μπροστά από την δική μας νοοτροπία. Τώρα, για το τί είναι τεχνογνωσία και δε συμμαζεύεται, εμένα φίλε μου δεν με νιάζει το εύρος των γνώσεών του. με νιάζει το ότι ο άνθρωπος ενδιαφέρεται γι αυτά και φαίνεται ν ατο εννοεί. Κοίτα τον δικό σας που έταξε υπολογιστή σε κάθε μαθητή και την υπόσχεση την έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Οσο για την εξωτερική πολιτική, και η Κύπρος μπήκε αναίμακτα στην ΕΕ όταν οι Τούρκοι απειλούσαν με πόλεμο, και τα Σκόπια δεν τα είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία παρά ελάχιστες χώρες "τουρκικών" συμφερόντων (ενώ με το που βγήκατε, τα αναγνώρισαν ΟΛΟΙ!). Οπότε, όλα όσα λες λίγη σημασία έχουν. Αφού εσένα σου αρκεί το σούργελο, εμένα μου περισσεύει.

Στέλιος είπε...

Καημενούλη... Αν με τα 9,5 ευρώ που πληρώνεις τώρα είσαι ευχαριστημένος, τί να σου πώ. Αυτό σε κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με αυτούς που εισέπραξαν το τριχίλιαρο και ξέχασαν ότι τους έκαψαν τις ζωές τους. Αξιος!
(όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!)

Στέλιος είπε...

Bye bye και σε σένα ...bluebird! (επίσης, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).