Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Και άλλη απάντηση στους Μάκηδες και τους Λάκηδες!

Το εκπληκτικό μπλογκ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ" της επίσης εκπληκτικής divaynne, που πήρε μέρος ως χειρίστρια στην εκλογική διαδικασία, δίνει μία συντριπτική απάντηση στην μιζέρια της... "Κίτρινης Ζούγκλας".

Χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο και διαβάστε τί πραγματικά συνέβη! Η ξεφτίλα της δήθεν "αριστερής" και "αγωνιζόμενης" τηλε - "δημοσιογραφίας" σε όλο της το μεγαλείο... Πού'σαι νιότη πού' δειχνες πώς θα γινόμουν άλλος...

1 σχόλιο:

Στέλιος είπε...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΠ (πηγή: ΠΑΣΟΚ)

Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Έχουν, μέχρι αυτή τη στιγμή, έρθει αποτελέσματα από 1.060 εκλογικά τμήματα της χώρας και έχουν ψηφίσει 590.000 ψηφοφόροι. Η εκτίμησή μας είναι πλέον, επειδή μπορούμε να δούμε τον τελικό αριθμό, ότι ο τελικός αριθμός των ψηφισάντων θα είναι 830.000.
Τα ποσοστά που αποτυπώνονται αυτή τη στιγμή, περίπου στο 63% - 64% ως ποσοστό επί των συνολικών τμημάτων είναι:

Γιώργος Παπανδρέου 56%
Ευάγγελος Βενιζέλος 38%
Κώστας Σκανδαλίδης 5,80%.

Όπως είναι γνωστό, τα αποτελέσματα αυτά αποτυπώνουν, όχι μέσω του πληροφοριακού συστήματος, τις εκτιμήσεις μας, αλλά μέσω των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών, πραγματικά αποτελέσματα, με τις υπογραφές όλων.
Δηλαδή, η Επιτροπή Καταστατικού, αυτά τα αποτελέσματα τα αποτυπώνει αφού οι εφορευτικές επιτροπές στέλνουν αποτελέσματα ενυπόγραφα και όχι μέσω των υπολογιστών τα πρακτικά τους και τα αποτελέσματά τους.
Επειδή υπήρξε η εντύπωση ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση, να θυμίσω σε όλους ότι, οι Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες για να ανοίγουν 8.00 το πρωί. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εργαζόμενοι και οι Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν ξανά μετά τις 6.00 το απόγευμα, οπότε μαζί με τις πρωινές διαφορές θα αρχίζουν τώρα να στέλνουν μαζεμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.
Ταυτόχρονα να σας πω ότι, έληξε η προθεσμία των ενστάσεων κατά του αποτελέσματος. Υποβλήθηκαν επτά ενστάσεις, τις οποίες ομόφωνα η Επιτροπή Καταστατικού εξέτασε, δεν έκανε δεκτές και επομένως έχει λήξει και το θέμα των ενστάσεων.
Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Να ρωτήσω, ποιες περιοχές δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα αποτελέσματα;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Κυρίως είναι, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος και Κρήτη.
Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Δεν περιλαμβάνονται;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Ναι, αρκετά από τα υπόλοιπα τμήματα είναι από αυτές τις περιοχές.
Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Είναι μεγάλα τμήματα;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Υπολείπονται 430 - 440 τμήματα, τα οποία τώρα έρχονται πάλι μέσω των φαξ. Επαναλαμβάνω ότι, εμείς το έχουμε πει από τις 15 Οκτωβρίου, τα οριστικά αποτελέσματα μετά τη συνεδρίασή μας θα εκδοθούν αύριο. Το λέγαμε από τις 15 Οκτωβρίου ότι, θα εκδοθούν αύριο. Σαράντα οκτώ ώρες μετά την ψηφοφορία. Διότι κρίνουμε επί των πραγματικών ενυπόγραφων αποτελεσμάτων των εφορευτικών επιτροπών και όχι μέσω του on line συστήματος.
Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Και ένα μέρος περιλαμβάνει και το Λεκανοπέδιο;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Είναι σε όλους τους Νομούς, τα οποία έχουν προφανώς εξαχθεί και στέλνονται σήμερα.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Εκτιμάτε πολιτικά πια; Όχι πολιτικά μάλλον να το πω διαφορετικά. Εκτιμάτε ότι αυτό το αποτέλεσμα θα διαφοροποιηθεί από όσα τμήματα μένουν έξω σημαντικά;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Δεν μπορώ να το ξέρω.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω; Δηλαδή τι απόκλιση...
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Δεν μπορώ να το ξέρω, ούτε μπορώ να κάνω μια τέτοια εκτίμηση
Δ. ΛΑΓΟΥ: Εντοπίστηκαν διπλοψηφίες και πού;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Οι διπλοψηφίες θα εξεταστούν αφού έρθουν όλα τα αποτελέσματα και γίνουν οι συγκρίσεις και μέσω του on line συστήματος και μέσω των χειρόγραφων καταστάσεων.
Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Υπάρχουν σχετικές καταγγελίες;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Υπάρχουν διπλοψηφίες σίγουρα από την εκτίμησή μας, αλλά αυτές είναι ελάχιστες και δεν έχουν καμία σχέση με τον τεράστιο αριθμό των ψηφισάντων. Είναι λίγες και εντοπισμένες.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Επειδή σε τηλεοπτική εκπομπή βλέπουμε ότι, διατυπώνονται καταγγελίες ότι υπήρξαν διπλοψηφίες από συνεργάτες παραγωγού τηλεοπτικής εκπομπής, αν έγινε αυτό σε ένα δείγμα πολύ συγκεκριμένο δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτό θα προξενήσει μια αλγεινή εντύπωση ως προς την υπόλοιπη Ελλάδα, τι ακριβώς συνέβη εκεί;
Αν δηλαδή υπάρχουν δέκα συνεργάτες του κ. Τριανταφυλλόπουλου, που όπως ο ίδιος λέει έχουν διπλοψηφίσει για να τσεκάρουν ακριβώς την αξιοπιστία του συστήματος, δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα έχει μια πολύ μεγάλη επίπτωση τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Αυτή τη στιγμή οι εντυπώσεις και οι πολιτικές εκτιμήσεις είναι ένα ξεχωριστό πράγμα και δε με απασχολούν. Εμένα με απασχολεί ως Πρόεδρο της Επιτροπής Καταστατικού, αν διπλοψήφισαν, ποιοι διπλοψήφισαν και αυτοί θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Αλλά πάλι λέω, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μια συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή, να έχουν διπλοψηφίσει πέντε ή δέκα και με σκοπιμότητα, σε ένα σύνολο 830.000 ανθρώπων. Αυτό πρέπει να δει κανείς, αν θέλει να βγάλει ένα συμπέρασμα.
Το αν διπλοψήφισαν πέντε ή δέκα με την οποιαδήποτε σκοπιμότητα απ' οπουδήποτε και αν αυτό είναι ένα απειροελάχιστο ποσοστό μπροστά στους συνεπείς δημοκρατικούς πολίτες των 830.000 ανθρώπων που πήγαν και ψήφισαν. Και δεν αλλάζει, ούτε δημιουργούν κακές εντυπώσεις οι ελάχιστες εξαιρέσεις.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αν μου επιτρέπετε πέντε ή δέκα, είναι αυτοί τους οποίους βλέπουμε ή θα δούμε εν πάση περιπτώσει το βράδυ. Εμείς δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα.
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Εγώ θα σας δώσω την εικόνα.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Βεβαίως, εσείς λοιπόν λέτε...
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Εγώ θα σας δώσω την εικόνα επακριβώς και με ονοματεπώνυμο, όταν όμως κλείσει η διαδικασία.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αυτό θα γίνει μετά το πέρας του σαρανταοκταώρου; Αφού έχουμε τα τελικά αποτελέσματα;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Από τις 15 Οκτωβρίου...
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Σύμφωνοι.
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: ...στην Κατευθυντήρια Οδηγία που έχω εκδώσει έχω πει, αύριο βράδυ. Έλεγα εντός σαράντα οκτώ ωρών.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Θα έχουμε και τα ονόματα των διπλοψηφισάντων; Αυτό ρωτώ.
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Και σας εξηγώ ότι, τα αποτελέσματα όλοι τα ξέρουμε, όλοι μέσω του δικτύου. Αφού ήταν on line συνδεδεμένα τα 2/3 των εκλογικών τμημάτων, αντιλαμβάνεστε ότι, ο καθένας ξέρει περίπου πάνω - κάτω ορισμένα πράγματα.
Αλλά η Επιτροπή Καταστατικού η οποία συνεδριάζει, ασχολείται με τα έγγραφα τα οποία στέλνουν οι Οργανώσεις απ' όλη τη χώρα με την υπογραφή των εφορευτικών επιτροπών και αυτό έχει μια ιδιαίτερη αξία.
ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αύριο θα έχουμε ονόματα διπλοψηφισάντων; Αύριο, αφού θα έχετε αύριο τα αποτελέσματα;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Όταν τελειώσουμε και συντάξουμε το πρακτικό, θα κάνουμε και τις παρατηρήσεις μας πάνω σε καταγγελίες ή παραβιάσεις κανόνων δεοντολογίας κατά την ψηφοφορία.
Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Χτες αργά το βράδυ, ανακοινώσατε το 25% επισήμως. Αυτό το 25% ανακοινώθηκε από ενυπόγραφα χαρτιά των εφορευτικών επιτροπών;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Ακριβώς.
Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Δεν είναι λοιπόν, λίγο περίεργο; Μάλλον όχι, το «περίεργο» δεν είναι η σωστή λέξη. Δεν είναι άξιο λόγου, πώς ενώ μέσα σε τέσσερις ώρες είχαμε το 25% του επίσημου αποτελέσματος με τον τρόπο με τον οποίο τώρα μας περιγράφετε, μετά από είκοσι τέσσερις ώρες δεν έχουμε το αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο; Δεν είναι πολύς ο χρόνος; Αυτό ρωτώ.
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Όχι, η διαφοροποίηση αν αντιλαμβάνομαι καλά επειδή μιλάτε για τη διαφοροποίηση σε ποσοστά, αυτό νομίζω εννοείτε...
Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Όχι εννοώ...
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Αυτό είναι αυτονόητο, διότι μεταξύ του 25% και του 63%, έχουν μπει μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι το οποίο μετέβαλε τα δεδομένα. Δεν είναι ότι υπήρξε καμία σκοπιμότητα από κανέναν. Εξάλλου, όλες οι αποφάσεις μας είναι ομόφωνες και δεν είναι τυχαίο ότι, σε αυτή τη διαδικασία υπήρξαν μόνο επτά ενστάσεις κατά του αποτελέσματος.
ΑΝΔΡ. ΜΑΡΑΘΙΑΣ: Τι αφορούσαν αυτές οι ενστάσεις;
Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ: Για την σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών. Υπάρχει ένσταση ψηφοφόρου, ο οποίος λέει γιατί μέσα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής που γίνονταν η εκλογική διαδικασία υπήρχε η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου. Και φυσικά η εφορευτική επιτροπή τους απαντάει ότι, υπάρχει του Γιώργου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Διότι σε όλα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τρεις φωτογραφίες. Είναι γνωστό.

Ευχαριστώ πολύ.