Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Αθρώα η συμμετοχή στις προκηρύξεις στελεχών της Διοίκησης!

Μπορεί στην προκήρυξη της Ανοικτής Διακυβέρνησης (OpenGov) να σημειώθηκαν ορισμένα λάθη και να μην ήταν "τεχνολογικά άρτια" η διαδικασία (καθώς από τη μια πρέπει να στελεχωθούν τα υπουργεία, από την άλλη η απερχόμενη ΝΔ πήρε μαζί της υπολογιστές, εξοπλισμό και ρήμαξε τα πάντα), ωστόσο η πιο πάνω πληροφορία από το fimotro δείχνει την "δίψα" των πολιτών να συμμετάσχουν σε διαδικασίες ανοικτές και πρωτόγνωρες για όλους μας, που μέχρι τώρα αφορούσαν μόνον μία κλειστή ομάδα κομματικών στελεχών! Μέχρι σήμερα 1.100 αιτήσεις (δηλ. σε 4 μέρες μέσα!) και αναμένεται συνολικός αριθμός 5.000 αιτήσεων, μόνον για τις θέσεις των Γ.Γ., ενώ "τρέχει" και άλλη προκήρυξη του ΥπΟικ για τα δικά του στελέχη!

Θα το δείτε και θυμηθείτε με: ο θεσμός αυτός, με τις αναγκαίες διορθώσεις (πχ κρίση από το ΑΣΕΠ κλπ) θα επικρατήσει στη συνείδηση όλων μας και σε 2-3 χρόνια θα γίνει ό,τι έγινε και με την εσωκομματική διαδικασία εκλογής στο Πασόκ... Οταν ο Γιώργος επέβαλε την εκλογή από την ανοιχτή βάση των μελών και φίλων του Κινήματος, κάποιοι μας κορόϊδευαν και μιλούσαν για "αόριστο εκλογικό σώμα" κλπ. ΣΗΜΕΡΑ, οι ίδιοι  θεωρούν την διαδικασία αυτή την πιο κατάλληλη και για το δικό τους κόμμα και ψάχνουν τρόπο για να την επιβάλλουν! 

Βοήθεια στους άπορους, οπωσδήποτε!





















Βοήθεια και χρήμα στους μη δυνάμενους πολίτες, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Είναι βασική παράμετρος επιτυχίας για τη νέα κυβέρνηση.

Πολύ σωστά τα λέει ο Χρυσοχοϊδης...

«Δεν υπάρχει κανένα γιουρούσι και καμία απολύτως παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν πρόκειται να ενοχοποιηθεί κανένας χώρος, αλλά θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα ο χουλιγκανισμός και ο βανδαλισμός. Δεν θα υπάρχει αντίληψη ότι υπάρχει περιοχή που βρίσκεται εκτός ελέγχου. Η ανομία τέλος. Το καθεστώς και ανομίας και ανοχής στην εγκληματικότητα, όπου διάφορες περιοχές της Αθηνάς έχουν γίνει ορμητήρια, δεν θα είναι ανεκτό».

Από την άλλη μεριά, όμως, πρέπει να προσέξει το ενδεχόμενο "προβοκατόρικης" τακτικής από τον ΣΥΝ και τις ομαδούλες του, διότι είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα θελήσουν να δημιουργήσουν ζητήματα "αντιδημοκρατικότητας" για τη νέα κυβέρνηση. Είπαμε: αυστηρότητα αλλά και ευγένεια στους πολίτες!

Ετσι, έτσι!


Από τις "Λογοπλοκίες"
και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πετυχημένο!

Μα δεν έγινα ακόμη αντιληπτός?

Προς τους άγνωστους και άγνωστες ... Μαριάνους και Μαριάνες: φαίνεται πως όλα όσα έλεγα σε αυτήν την ανάρτησή μου ΔΕΝ έγιναν κατανοητά από μερικούς (δεν το περίμενα άλλωστε με το IQ που κουβαλάνε!). Το ξαναλέω: ή "συμμαζεύουν" το ύφος των σχολίων τους και θα μιλάμε σοβαρά ή τα σχόλιά τους θα τα φάει η "μαύρη τρύπα" του κάδου ανακύκλωσης (κοινώς: σκουπιδοτενεκές!) του υπολογιστή και δε θα δουν ποτέ φως της ημέρας σε αυτό το μπλογκ. Ο νοών...

Επεξήγηση: ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού Πρωθυπουργού, έλεγε ότι την ελληνική πολιτική σκηνή την χαρακτηρίζει καθεστώς ζούγκλας και ότι στη ζούγκλα δεν είναι σώφρον να συμπεριφέρεται κανείς σαν ιεραπόστολος. Επομένως, να μην αρχίσω να ακούω διάφορα χαζά επιχειρήματα περί "λογοκρισίας" στο μπλογκ μου κλπ κλπ! Το μπλογκ είναι δικό μου, ΔΕΝ επιδιώκω αναγνωσιμότητες και μεγάλο αναγνωστικό κοινό, ΔΕΝ υποχρεώνω κανέναν να το διαβάζει, επομένως όποιου δεν του αρέσουν οι αναρτήσεις μου, απλώς δεν με επισκέπτεται. Τόσο καλά, τόσο απλά!

Και νέα προκήρυξη θέσεων! Από το Υπουργείο Οικονομικών!


Μετά την προκήρυξη για τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, που δημοσιεύτηκε συο OpenGov.gr, χθες ήταν η σειρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Υπουργείου Οικονομικών να προκηρύξουν τις θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, υπαλλήλων δημοσίου τομέα, θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών και θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (βλ. εδώ). Αυτό ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΠΟΤΕ! Η Νέα Δημοκρατία, αντίστοιχα το 2004, είχε κατακλύσει αμέσως τις θέσεις αυτές με "γαλάζια" παιδιά. Εμείς, σήμερα, καλούμε όποιον έχει τα προσόντα να υποβάλλει αίτηση. ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΤΩΣ!