Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Διαψεύδεται το MEGA... (update)

Εβγαλε χθες το MEGA τη γνωστή δημοσκόπηση της GPO προκειμένου να αβαντάρει τον αγαπημένο του, τον αρχι-άχρηστο Καραμανλή. Η τακτική αυτή του καναλιού στιγματίστηκε από πολλούς και προκάλεσε από οργή και αηδία έως και γέλια, ενώ αμφισβητήθηκαν και αποδομήθηκαν πλήρως τα ποσοστά που προέκυψαν (βλ. εδώ και εδώ), καθώς, όπως έγινε γνωστό, πολλές άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων αρνήθηκαν να προβούν σε μετρήσεις της κοινής γνώμης πριν περάσουν κάποια 24ωρα (βλ. εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).

Σε απάντηση των αυθαίρετων συμπερασμάτων της δημοσκόπησης του MEGA (π.χ. είναι λογικό κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, να απαντά ότι έχει θετική εντύπωση για 5 νέα πρόσωπα εν σχέσει με τα παλιά, από αυτό όμως δε συνάγεται ... ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ και τον Καραμανλή!), έκανα μια βόλτα σε διάφορα blogs και sites και εντόπισα και ... άλλες ψηφοφορίες, με ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟ πρόσημο για την νέα κυβέρνηση!

Εχουμε και λέμε:

* Flash.gr:
τί πορεία πιστεύετε ότι θα έχει η νέα κυβέρνηση Καραμανλή;


ΑπαντήσειςΨήφοιΠοσοστό
1. Πιο αποτελεσματική 98223%
2. Λιγότερο αποτελεσματική 72117%
3. Το ίδιο246658%
4. Δεν ξέρω561%

Σύνολο Ψήφων:4225

* Παραπολιτική: η άποψή σας για το νέο κυβερνητικό σχήμα?

1. Θετική (28%): 275 ψήφοι
2. Μάλλον θετική (2%): 18 ψήφοι
3. Αδιάφορη (12%): 121 ψήφοι
4. Μάλλον αρνητική (5%): 45 ψήφοι
5. Αρνητική (54%): 541 ψήφοι

Αρκούν ή να βρώ και άλλες?

Update: βλ. εδώ για επαλήθευση της άποψης αυτής.

"Πρασινίζει" η Ελλάδα ξανά...

Από το blog Δημοσκοπία, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής των κομμάτων, για το μήνα Δεκέμβριο 2008: στο 4,85 % η διαφορά!

Αγροτιά...

Οι προτάσεις του Κινήματος για τους αγρότες παρουσιάσθηκαν χθες από τον Γιώργο Παπανδρέου στις Σέρρες (βλ. εδώ). Μαζί, και τα 10 άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών.

Επιγραμματικά:

1) Ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από το συνολικό ποσό των 28 δις ευρώ που δίνονται στις τράπεζες, στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010.

2) Αμεσα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και, στο χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης, να συμπεριλαμβάνεται περίοδος χάριτος 2 ετών. Συγχρόνως, αύξηση του ορίου των δανείων για το κεφάλαιο κίνησης των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα, ώστε αυτοί ν' αποκτήσουν ρευστότητα για την κάλυψη του 100% των καλλιεργητικών τους αναγκών.

3) Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια.

4) Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, για ομάδες παραγωγών, Ενώσεις Συνεταιρισμών που, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της γνωστής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

5) Αμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με την διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών.

6) Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής. Ήδη, το Πασόκ κατέθεσε εδώ και περίπου δύο μήνες σχετική πρόταση νόμου, που απερρίφθη από την κυβερνητική πλειοψηφία.

7) Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης, από 300 έως 500 ευρώ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα και με την γεωγραφική περιοχή - εκ των πραγμάτων, οι πιο βόρειες και ορεινές περιοχές θα έχουν πάντα προτεραιότητα. Το Πασόκ κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου, που απερρίφθη από τη ΝΔ.

8) Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς.

9) Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ). Είναι ένα χαράτσι και για τους αγρότες.

10) Επιδότηση του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές και την αύξηση της επιδότησης στις νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους Κανονισμούς 1405/06 και 1914/06.

Θυμάστε τί υποσχόταν ο αρχι-άχρηστος πρωθυπουργός στις παραμονές των εκλογών του 2004? Οτι θα παρίσταται ο ίδιος στα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες! ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ (1) ΦΟΡΑ!

Επιλεκτική μνήμη...

Πολύ εύστοχη η ανάρτηση του pisoglendi:

Μπορεί κάποιος να ξεχνά τόσο εύκολα την νεότερη ιστορία της φυλής του?

Κάποιος που έχει ζήσει αυτόν τον εφιάλτη:



Πώς μπορεί να ανέχεται αυτό?

Ντροπή...

Συνήθως αποφεύγω τις αναδημοσιεύσεις από τα λεγόμενα "γνωστά" blogs, αν όμως αληθεύει αυτό που διάβασα, σχετικά με τα χρήματα που συγεκντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους, στο ΠΡΕΖΑ TV (βλ. εδώ), τότε πρόκειται για σκάνδαλο και ανηθικότητα μεγαλύτερη κι από το Βατοπαίδι!

ΕΡΤ: νέο κρούσμα λογοκρισίας!

Η νεοδημοκρατική ΕΡΤ μοιάζει όλο και περισσότερο στην αλήστου μνήμης Υ.ΕΝ.Ε.Δ. προ του 1981! Λογοκρισία σε βάρος της εκπομπής "Ψηφιακή Ελλάδα" λόγω σχετικού αφιερώματός της στο blog TVXS του Στ. Κούλογλου!

Φτάσαμε δηλ. στις μέρες που περιγράφονται στην ταινία "Λούφα και Παραλλαγή"!

Υ.Γ.: για την εκπομπή αυτή, βέβαια, έχω διαβάσει και άλλα τινά (βλ. εδώ).