Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΠΟΥ είναι η Νατάσσα?

Εν σχέσει με τα όσα έλεγα προχθές (βλ. εδώ) σχετικά με την ξαφνική "απόσυρση" της Νατάσσας από τα σούρτα-φέρτα του ... "κουρασμένου", φαίνεται ότι δικαιώνομαι: και στη Ζάκυνθο, η πρωθυπουργική νηπιαγωγός-χειρούργος ήταν άφαντη! Βλ. τις φωτογραφίες από το μπλογκ Atsarantos...

Περάσαμε και το ψυχολογικό όριο του 5%...

Στο 5,1% από 4,3% (τον Φεβρουάριο) μπροστά το Κίνημα, στη δημοσκόπηση του "Εθνους της Κυριακής" από την MARC. Μηδενίζει ο Γιώργος τη διαφορά του δήθεν ... "καταλλλότερου" και ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ με 2,5 μονάδες στη ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ τον ... "κουρασμένο". Περισσότερα σε λίγο!

"Κόπηκες, κόπηκες, κόπηκεεεεεες..."

Μα πού τα βρίσκει τόσα ψέμματα και τα αραδιάζει? Και, κυρίως, πώς μπορεί να λέει, ΧΩΡΙΣ να κοκκινίζει, τόσες ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ αναλήθειες?

Διαβάζω την είδηση:

"Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο ο πρωθυπουργός (στη Ζάκυνθο) διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα για να βγει η χώρα από την κρίση (σε αυτήν που ο ΙΔΙΟΣ μας έριξε?). Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά (αυτός, που δεν τόλμησε να διαγράψει Ζαχόπουλους, Ρουσσόπουλους και άλλους κουμπάρους, από το φόβο μην και βγάλουν στη φόρα τα άπλυτά του?), διαμηνύοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρόσκαιρη δημοσιότητα (αυτός, που δεν πάει ούτε στην τουαλέτα χωρίς να ρωτήσει τους δημοσκόπους και τον Λούλη? - ΕΚΤΑΚΤΟ: δείτε εδώ ΠΟΣΟ τον "μανατζάρουν" γιατί πλέον δεν μπορεί να αυτενεργεί!), αλλά η Ελλάδα (που ο ΙΔΙΟΣ την πήγε 15 χρόνια πίσω!). «Είμαι και θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της μάχης, (καλά, αυτός δεν ήταν που δήλωνε "κουρασμένος"?) έγνοια μου η εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά (να μας λείπει!). Επιπλέον, ο Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» το γεγονός ότι οι πολίτες τον επέλεξαν δύο φορές για πρωθυπουργό (ας μην άδειαζες τα ταμεία μοιράζοντας 3χίλιαρα σε λοβοτομημένους και αργυρώνητους ψηφοφόρους και σου έλεγα εγώ) και δήλωσε ότι αυτή την τιμή είναι αποφασισμένος να την ανταποδίδει καθημερινά με έργο και πράξεις ευθύνης" (όπως το είπα-ξείπα στη φορολογία, η ακρίβεια, το μοίρασμα εκατομμυρίων σε γκόλντεν μπόϋς, ο διασυρμός της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα κλπ) !!!

Οι ... κουρασμένοι (και κοιμισμένοι!)...

Την ΙΔΙΑ ώρα που ο ... κομματάρχης και "Μαυρογυαλούρος" της Ν.Δ. αραδιάζει τα παραμύθια του στους πολίτες, περνώντας τους για "ιθαγενείς" που τα χάφτουν όλα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως υπεύθυνος πολιτικός και εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας, τρέχει σε όλη την υφήλιο, κάνει επαφές ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ επιπέδου και προωθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας. Διαβάστε:

"Στη Χιλή βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συμμετάσχει στο γεύμα, το οποίο θα παρατεθεί από την κυβέρνηση της χώρας προς τα μέλη του συνεδρίου των σοσιαλδημοκρατών με αντικείμενο την οικονομική κρίση. Η παρουσία του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα του Συνεδρίου και αναβαθμίζει τη σημασία του, καθώς διεξάγεται λίγες, μόνο, ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G-20 στο Λονδίνο. Μπορεί η επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στη Χιλή να ήταν προγραμματισμένη και στο πλαίσιο των διμερών επαφών, μεταξύ ΗΠΑ και Χιλής, ωστόσο, η σχεδόν βέβαιη συμμετοχή του στο γεύμα έχει πολύ μεγάλη σημασία, για τις εργασίες του Συνεδρίου. Ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος, από την πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο οποίος θα έχει επαφή, σε τόσο υψηλό επίπεδο, με αξιωματούχο της νέας κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο γεύμα, πλην της Προέδρου της Χιλής Μισέλ Μπατσελέ, θα πάρουν, επίσης, μέρος οι Πρόεδροι της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, και οι Πρωθυπουργοί της Μ. Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο και της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ".

Ολο το δημοσίευμα, εδώ.

Σχόλιο ... φαρμακερό: ο Γιώργος θα δει τον Μπάϊντεν, όταν τον ... "κουρασμένο" τον "έγραψε" κανονικά ο B.Obama...

Εμείς οι "έξυπνοι" και οι ... κουτόφραγκοι!

Επειδή κάποιοι "ξύπνιοι" ειρωνεύονταν τον Γιώργο για τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που έκανε σε ανύποπτο χρόνο (και που όταν, αργότερα, τις έκανε ο Obama, όλοι ... εκστασιάζονταν!), διαβάστε και αυτό, από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία":

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ των Δημοτικών Σχολείων της Βρετανίας θα διδάσκονται προαιρετικά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ή τη βικτωριανή εποχή, αλλά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκμάθηση τρόπων χειρισμού σύγχρονων ιστότοπων του Διαδικτύου, όπως της Wikipedia, σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όπως το Twitter, και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σύμφωνα με νέες προτάσεις για αναμόρφωση της διδακτέας ύλης.

Η αναθεώρηση προβλέπει την αφαίρεση εκατοντάδων ονομασιών σε ιστορικές, γεωγραφικές κι επιστημονικές γνώσεις, που οι μαθητές θα πρέπει ν' αποκτήσουν μέχρι 11 ετών. Η διαμόρφωση των προτάσεων είναι έργο του σερ Τζιμ Ρόουζ, στον οποίο έχει ανατεθεί από τη βρετανική κυβέρνηση κι η επεξεργασία του νέου προγράμματος.

Ορισμένα σημεία των νέων προτάσεων εστιάζονται:

* στη γνώση μπλογκ, podcast και της ικανότητας άνετου χειρισμού του πληκτρολογίου

* στην εκμάθηση ιεραρχικής χρονολόγησης συγκεκριμένων γεγονότων. Το σχολείο θα επιλέγει δύο βασικές περιόδους της βρετανικής Ιστορίας, οι οποίες και θα διδάσκονται.

Ολο το δημοσίευμα, εδώ.

Την ίδια συνέπεια έχει ο Παπανδρέου και για τις προνοιακές δομές σε ανήμπορους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη: διαβάστε εδώ τις προτάσεις του για τη χορήγηση μεθαδόνης - ποιός άλλος πολιτικός και ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ θα τολμούσε να τις κάνει χωρίς να φοβηθεί το "πολιτικό κόστος" που έχει καταστρέψει την Ελλάδα?

Την ίδια στιγμή μας κυβερνά μία "φοβική" Δξιά, της οποίας ο αρχηγός το μόνο που γνωρίζει από νέα τεχνολογία είναι τα dvd και τα playstation και τα στελέχη της (βλ. Σούρλας) αντιμετωπίζουν το ίντερνετ με όρους ... συμμοριτοπόλεμου της δεκαετίας 1945-1950. Δείτε:

Το γράφημα από τον Κρόγια

Ο αντίλογος για την "Ωρα της Γης"...

Το γράφημα από τα σημερινά "ΝΕΑ-Σαββατοκύριακο"

Σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσει το παγκόσμιο event "Ωρα της Γης". Κατά τη διάρκεια της κοινής δράσης, αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1 δισεκατομμύριο πολίτες. Οι πόλεις μέχρι σήμερα φτάνουν τις 3.000. Η Ελλάδα, πρώτη στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών πόλεων, «μειώνει» την ίδια ώρα: τον φωτισμό σε 403 δήμους και κοινότητες σ' ολόκληρη τη χώρα, 212 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, 710 επιχειρήσεις, 182 φορείς, με καταγεγραμμένες περίπου 42.000 ηλεκτρονικές εγγραφές πολιτών (βλ. εδώ).

Μπορεί ως κοινή δράση η κινητοποίηση αυτή να δημιούργησε ελπίδες ότι μπορούμε όλοι να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας για τη σωτηρία του πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, ωστόσο δεν λείπουν και οι αντίθετες φωνές: ήδη η Γερμανία θεωρεί το όλο εγχείρημα ένα πυροτέχνημα και δεν συμμετέχει.

Διαβάστε και κάποιες αντιρρήσεις εδώ:

"Για άλλη μια φορά γινόμαστε όλοι μαζί θεατές μιας πανεθνικής παράκρουσης, καθώς πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μπλόγκερς και απλοί πολίτες πανηγυρίζουν για την παγκόσμια πρωτιά μας. Πρώτοι στην παγκόσμια καμπάνια για το κλείσιμο των φώτων αύριο, τελευταίοι σε περιβαλλοντική ευαισθησία τις υπόλοιπες (365x24 μείον μία ώρα =) 8759 ώρες του χρόνου. Αλήθεια, δεν έβαλε σε υποψίες κανέναν το ότι ο δήμαρχος Αθηνών, ο φερόμενος ως Ομέρ Πριόνης, το έμβλημα της περιβαλλοντικής αναιθησίας, τάχθηκε απερίφραστα και αναφανδόν υπέρ της παγκόσμιας σαχλαμάρας; Της ώρας της υποτα-γής; Υποκρισία; μάλλον ομαδική πλύση εγκεφάλου, που αντί να μας κάνει συμμέτοχους στο ζήτημα της περιβαλλοντικής εγρήγορσης, προσπαθεί να μας κάνει συνένοχους για την κρίση του πλανήτη. Στην ίδια ζυγαριά εμείς, οι απλές μονάδες, με τους κτηνώδεις βιομηχάνους, τους απάνθρωπους πλανητάρχες και τους οπισθοδρόμους της τεχνολογίας. Η τεχνογνωσία για την επίλυση του παγκόσμιου ενεργειακού προβλήματος υπάρχει χρόνια τώρα, τα συμφέροντα όμως για τη συντήρηση της παρούσας κατάστασης είναι ανυπέρβλητα".

Βέβαια, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλες αντίθετες απόψεις περί ... παγκόσμιας συνωμοσίας κατά των Ελλήνων (!) και άλλα τέτοια ... λιακοπούλεια πονήματα, όπως αυτό εδώ: "
Πραγματικά προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες, που υποτίθεται είμαστε και από τους έξυπνους και υποψιασμένους λαούς της γης, πατήσαμε πρώτοι αυτή την 'μπανανόφλουδα' και είμαστε πρώτοι σε ένα τέτοιο πανηγύρι που ως στόχο δεν έχει την σωτηρία του πλανήτη αλλά την προσπάθεια να περαστούν υποσυνείδητα μηνύματα υποταγής σε κάθε έναν από εμάς, κάνοντας όλοι μας σαν 'ρομποτάκια' το ίδιο πράγμα την ίδια χρονική στιγμή".

Και εδώ ο αντίλογος ... στον αντίλογο!

Η γνώμη μου: παρά το γεγονός ότι, όπως κάθε φορά συμβαίνει, στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση ανακατεύτηκαν και άσχετοι και υποκριτές (πχ Δήμαρχος Αθηναίων), ωστόσο πιστεύω ότι και μόνον το γεγονός ότι: (α) κινητοποιείται τόσος κόσμος και (β) έστω κι έτσι θα εξοικονομηθεί ενέργεια, είναι ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ! Τώρα, τα υπόλοιπα περί ... Νεφελίμ και Ελλοχίμ, δεν τα σχολιάζουμε!

Να γιατί ξαναγυρίζει το Πασόκ...

Η εικόνα, κατά την αισθητική της εκστρατείας Obama,
φτιάχτηκε με αυτό...

Από το μπλογκ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ το ενδιαφέρον απόσπασμα, που κονιορτοποιεί τους ισχυρισμούς των μίζερων ότι δήθεν το Κίνημα επιστρέφει ως το ... "λιγότερο" κακό:


Το ΠΑΣΟΚ ξαναγυρίζει γιατί επεξεργάστηκε και παρουσίασε, μια πολιτική σύνθεσης, που εμπεριέχει, κατά το δυνατόν, τα σωστά του παρελθόντος και έχει απορρίψει, πάλι κατά το δυνατόν, τα λαθεμένα και τα καταδικασμένα. Μια πολιτική που ενσωματώνει τις σύγχρονες ιδεολογικές απόψεις για την οικονομία και την ανάπτυξη, (κινούμενη μακριά από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό), που λαμβάνει, πολύ σοβαρά, υπ΄ όψη το γεγονός, πως τα βήματα για την προσέγγιση του επιπέδου των άλλων, θεωρούμενων αναπτυγμένων, χωρών της Ε.Ε., δεν μπορεί να γίνουν μόνο στους αριθμούς, ούτε μόνο από τους λίγους και προνομιούχους : θα (πρέπει να) γίνουν απ΄ όλους, από ολόκληρο το λαό !

Δεν είναι τυχαίο πως το ΠΑΣΟΚ μπήκε μπροστά, μόλις παρουσίασε την οικονομική του πρόταση (Γ. Παπανδρέου, Σεπτέμβριος 2008 - ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης), και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη θέση, των δημοσκοπήσεων, με τη συνέχιση της παρουσίασης και άλλων τομέων από το πρόγραμμά του, (πράσινη ανάπτυξη, εθνικοί στόχοι κλπ).
Να, λοιπόν, ο βασικός λόγος, που το ΠΑΣΟΚ ξαναγυρίζει στην εξουσία !...

Ολη η ανάρτηση, εδώ.