Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Οι "δημοκράτες" της "αριστεράς"...

Δεν προτίθεμαι να υπερασπιστώ τον Π. Κοροβέση, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησε ο άνθρωπος να ψελλίσει 5 πραγματάκια (βλ. εδώ), από αυτά που επί έτη φωνάζει ο Πάγκαλος και η Δαμανάκη ότι συμβαίνουν στην "αριστερά" της Αλέκας και του Αλέκου! Εξάλλου, πιστεύω ακράδαντα ότι: "όλοι οι σκύλοι, μία γενιά", το έλεγε η γιαγιά μου...

Δείτε, όμως, πόσο "δημοκρατικές" είναι οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, οι οποίες, αντί να ομολογήσουν την αλήθεια ή έστω να ελέγξουν τα καταγγελθέντα, άρχισαν τις κραυγές και τα "ξύλινα" λόγια!

"Ελευθεροτυπία":
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε πως «πριν μιλήσει κανείς πρέπει πρώτα να σκέπτεται», απαντώντας στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρηματισμό και της Αριστεράς από τη Siemens, το 1990. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι μίζες της Siemens είναι αυστηρά δικομματική υπόθεση, επισημαίνοντας ότι η αριστερά βρισκόταν και βρίσκεται απέναντι στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της μιζέριας.

Σχόλιό μας: γιατί ντε και καλά το σκάνδαλο είναι "αυστηρά δικομματική υπόθεση"? Πώς προκύπτουν τέτοιες απολυτότητες? Μόνο στους μαθηματικούς τύπους ισχύουν τέτοια ΑΠΟΛΥΤΑ αξιώματα. Μπορείτε να το αποδείξετε κύριε Τσίπρα? Και τί είδους μαφιόζικες απειλές είναι αυτές του τύπου "πριν μιλήσεις, σκέψου"? Μήπως σας έτσουξε τώρα που αποδεικνύεται ότι ο αφοριστικός σας κατά του Πασόκ λόγος ήταν κενός περιεχομένου?

ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Από το μπλογκ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ η ανάρτηση και νομίζω ότι δίνει ανάγλυφα την πραγματική εικόνα που επικρατεί:

"
Σε πρώτο πλάνο η επιδίωξη των Τραπεζών και των τραπεζιτών, ν΄ απαλλαγούν από την υποχρέωσή τους να συνάπτουν κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Τι κι αν η υποχρέωση αυτή πηγάζει από Νόμους και διατάξεις, ακόμα κι από το ίδιο το Σύνταγμα ; Σκασίλα τους !...
Το συνδικάτο των τραπεζοϋπαλλήλων, η ιστορική ΟΤΟΕ, χτυπήθηκε πέρσι, μέχρι εξαντλήσεως, (σε απεργιακές κινητοποιήσεις), και η όλη υπόθεση πήγε, τελικά, σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, τον ΟΜΕΔ, η οποία έδωσε μια προσωρινή λύση, αρκετά καλή για τους εργαζόμενους (υπό τις υπάρχουσες συνθήκες…).
Ο ΟΜΕΔ, όμως, ήταν κατηγορηματικός και καταπέλτης, κατά των Τραπεζών, στο ζήτημα της υποχρέωσής τους και να εκπροσωπούνται, μέσω της ΄Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, (την οποία οι ίδιες, ήθελαν «λέσχη» κι όχι εργοδοτική οργάνωση…), και να συνομολογούν κλαδικές συμβάσεις εργασίας.
Τι τόθελε, (η Ανεξάρτητη Αρχή) ; Αφήνοντας, προσωρινά την ΟΤΟΕ, οι τραπεζίτες κι όλος ο νομικός μηχανισμός τους, όρμησαν στον ΟΜΕΔ : «Δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει !...», υποστηρίζουν και οι προσφυγές, με τις αγωγές, πέφτουν σαν χαλάζι…
Μια προσφυγή τους εκδικάζεται σήμερα, (ντάλα καλοκαίρι), γι αυτό η απεργία στο χώρο, γι αυτό και οι συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια".

Ολη η ανάρτηση, εδώ...

Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, εδώ...

Το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας", εδώ...