Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ας το βουλώσουν τώρα τα "παπαγαλάκια"...

"Πτέρυγα Γ. Παπανδρέου" στο νοσοκομείο της Ράφας
(από τον chouvi)

Τόσο εγώ όσο και άλλοι φίλοι δώσαμε αποστομωτική απάντηση στις ηλιθιότητες διαφόρων (βλ. εδώ) για την δήθεν ... "φιλο-ισραηλινή" στάση του Γιώργου (!!!). Ωστόσο κρίνω ότι η παρακάτω είδηση (από το site του Πασόκ), για τη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου και Riad al-Malki και ο τρόπος με τον οποίο ο παλαιστίνιος ΥΠΕΞ απευθύνεται με αισθήματα φιλίας και ευγνωμοσύνης στον Γιώργο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Κινήματος στον αγώνα του λαού του, αποτελεί την ταφόπλακα στην προσπάθεια των "παπαγάλων" της Ρηγίλλης να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος...


Tην συμπαράσταση του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Riad Al - Malki και επεσήμανε την αναγκαιότητα να ακολουθηθεί ο δρόμος του διαλόγου, για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι, μπορεί να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ και ευχήθηκε να ευοδωθούν οι τελευταίες διπλωματικές προσπάθειες για μόνιμη εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Riad Al - Malki ζήτησε να τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή για να μπορέσει να ζήσει εν ειρήνη ο λαός της Παλαιστίνης.

Μετά τη συνάντησή τους, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Riad Al - Malki, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ προς τον Παλαιστινιακό λαό είναι και δεδομένη και ιστορική. Είχα την ευκαιρία να καλωσορίσω τον φίλο υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Riad Al Malki, ο οποίος μας ενημέρωσε ενδελεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν ανάμεσα στους Παλαιστινίους, στο παλαιστινιακό έδαφος και στη Γάζα, μετά από την εισβολή των Ισραηλινών σε αυτή την περιοχή.
Εκφράζουμε την ελπίδα ότι η εκεχειρία θα είναι ουσιαστική και μόνιμη. Εκφράζουμε την ελπίδα ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ πια τέτοιες σκηνές, όπως είδαμε πρόσφατα, μέσα απ' τις τηλεοράσεις μας. Τραγικές στιγμές, για ανθρώπους, οικογένειες, μεγάλους και παιδιά.
Και εκφράζουμε την ελπίδα, και κάνουμε και έκκληση, να ξαναμπεί πια το Παλαιστινιακό στο δρόμο του διαλόγου και της επίτευξης μιας μόνιμης πια ειρήνης, που σημαίνει την εγγύηση ότι θα υπάρξει βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, που μπορεί να ζει δίπλα σε ένα Ισραήλ, το οποίο θα ζει εν ειρήνη.
Του εύχομαι ξανά καλή τύχη στις προσπάθειές του. Έχεις Riad όλη την υποστήριξή μου και θα παλέψουμε μαζί, ώστε να έχουμε, ελπίζω το συντομότερο, θετικά αποτελέσματα.

RIAD AL MALKI: Ευχαριστώ Γιώργο. Ήρθα εδώ για να συναντήσω έναν παλιό φίλο, ένα μεγάλο φίλο, τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ήθελα να ενημερώσω τον κ. Παπανδρέου για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα μετά την απάνθρωπη ισραηλινή επίθεση ενάντια στο λαό μας. Τον ενημέρωσα, του έδωσα μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση, για το τι έκαναν οι Ισραηλινοί, για τους φόνους, τις καταστροφές, τους βομβαρδισμούς, και τόνισα την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Διεθνούς Κοινότητας, ώστε να προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια στο λαό μας, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την τραγωδία.
Η επίθεση αυτή του Ισραήλ σε βάρος του λαού μας δεν ήταν φυσικά η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία, εάν δεν τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή. Ο λαός μας, αυτό που ζητά είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής, για να μπορέσει να ζήσει εν ειρήνη.
Ήμασταν βέβαιοι και είμαστε ευγνώμονες για τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, του ΠΑΣΟΚ, και του Ελληνικού λαού συνολικά, για τη στήριξη, την αλληλεγγύη τους στο λαό μας. Ευχαριστώ.

Και πάλι 4,5 μονάδες μπροστά... (update)

...το Πασόκ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για την "Ημερησία", που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο (βλ. και εδώ). Από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας και με την ίδια μέθοδο (τότε +2,5%), το Πασόκ έχει άνοδο 1,2 μονάδες και ας μην είναι τώρα το Βατοπαίδι στην επικαιρότητα και ας έχουν βαλθεί τα ΜΜΕ να "προβάλλουν" τα "μέτρα" της ΝΔ! Στο 7% ο ... cool Alexis!

Αυτό ήταν που ο ... ανασχηματισμός θα ... βελτίωνε τα ποσοστά της ΝΔ?

Ανάρτησα την είδηση αμέσως μόλις την άκουσα, αλλά δείτε και το ανάλογο σχόλιο του Γ. Κρόγια, εδώ.

Update: όπως επισημαίνει και το Ιδεοδοχείο, στην δημοσκόπηση αυτή έκανε αναγωγή και πρόβλεψη εδρών για το κάθε κόμμα το μπλογκ dimoskopia.blogspot.com. Από τις 4,5 μονάδες, με την αναγωγή η διαφορά είναι 5,7%, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις που δίνουν εκτίμηση ψήφου και όχι πρόθεση ψήφου. Τα παπαγαλάκια συγκεκριμένων μέσων παρέλειψαν να το επισημάνουν...

ΝΔ και ΚΚΕ πάντα μαζί!


Ακούω στις ειδήσεις: όλα τα μπλόκα των αγροτών μετέχουν στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο που σχηματίστηκε σήμερα, ΠΛΗΝ των μπλόκων όπου ηγούνται ο Κοκκινούλης της ΝΔ και ο Μπούτας του ΚΚΕ (απέχουν οι αγρότες που βρίσκονται στα Τέμπη, με επικεφαλής τον Κοκκινούλη, και εκείνοι που έχουν κλείσει τον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, επικεφαλής των οποίων είναι ο Βαγγέλης Μπούτας).

Το "βρώμικο '89" στην αγροτική του έκδοση!

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ!

Επειδή διάφοροι καλοθελητές συνεχίζουν να "αμφισβητούν" την πολιτική του Πασόκ υπέρ των αγροτών και ξεχνούν ότι, παρά τα λάθη, το Κίνημα έδωσε μάχες για την αγροτιά, ιδού και η παραδοχή της προσφοράς του από έναν αντίπαλο: τον πρώην υπουργό Θ. Γιαννόπουλο! Δήλωσε:

"Υπάρχει ο πέλεκυς της Ε.Ε. αλλά δεν είναι δυνατόν να μην ενισχύσουμε τις βασικές καλλιέργειες. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με κάποια τεχνάσματα στήριξε την καλλιέργεια του βαμβακιού".

Update: έχουμε και συνέχεια, βλ. εδώ...

Τώρα ΠΟΥ τα βρήκαν τα χρήματα?

Το γράφημα από ατ σημερινά "Νέα"

Οταν το Πασόκ πρότεινε μέτρα (την ψήφιση των οποίων απέτρεψε η ΝΔ) για την ανακούφιση των οικονομικά δοκιμαζόμενων μισθωτών, τα "παπαγαλάκια" της ΝΔ ρωτούσαν "μα πού θα βρείτε τα χρήματα?"...

ΤΩΡΑ, που επιχειρούν να εξαγοράσουν ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ την ψήφο των πολιτών, ξοδεύοντας χωρίς προγραμματισμό 500 εκατομμύρια από δώ κι από εκεί (δεν εννοώ ότι δεν τα δικαιούνται οι αγρότες, εννοώ ότι θα έπρεπε να είχαν δοθεί με πρόγραμμα και με σχέδιο), τώρα ΠΟΥ τα βρήκαν τα χρήματα?