Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Για να είμαστε εξηγημένοι...

Για να είμαστε εξηγημένοι: δέχομαι ότι η ΝΔ μας παρέδωσε τη χώρα σε πιο άθλια κατάσταση από ό,τι γνωρίζαμε και υποπτευόμασταν, δέχομαι ότι μία τέτοια εξέλιξη αναγκαστικά οδηγεί και σε κάποιον μικρότερο ή μεγαλύτερο ανασχεδιασμό των εξαγγελιών του Πασόκ.

ΟΜΩΣ δεν δέχομαι "σχέδια" ή "σχεδιασμούς" για "λιτότητες", "βάρη στον κοσμάκη" και άλλα τέτοια. Το είπαμε εξ αρχής: ο κοσμάκης είναι αγανακτισμένος, η μικρομεσαία τάξη, που δημιούργησε ο Ανδρέας, πάει πλέον να εξαφανιστεί και οδηγούμαστε σε νεόπτωχους και νεόπλουτους.


Φαντάζομαι ότι γίνομαι ΑΠΟΛΥΤΑ κατανοητός πως, αν επιχειρηθούν τέτοιοι σχεδιασμοί, θα ξεσηκωθεί το σύμπαν! ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ. Προσωπικά, δέχομαι να πληρώσω για να μπορώ π.χ. να πάρω ένα πιστοποιητικό από το σπίτι μου χωρίς να τρώω την ώρα μου στις δημόσιες υπηρεσίες. Δέχομαι δηλ. να πληρώσω για να επιχειρηθεί μία ΤΟΜΗ στις σχέσεις Κράτους-Πολίτη. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ όμως να πληρώσω για να καλύψω τις "μαύρες τρύπες" των νεοδημοκρατών. Να κληθούν να τις καλύψουν οι ζαχόπουλοι, τα γκόλντεν μπόϊζ, οι σύμβουλοι του Καραμανλή.

ΔΕΝ αγωνιστήκαμε να κάνουμε τον Γιώργο πρωθυπουργό για να ξαναζήσουμε μία ίδια συνταγή. Τον κάναμε πρωθυπουργό (το ξανατονίζω για να γίνει αντιληπτό: ΤΟΝ κάναΜΕ! Εμείς...) για να έχουμε τομές. Και επί τη ευκαιρία: τώρα που όλοι ασχολούνται με την Οικονομία, δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση να επιχειρήσει θεσμικές τομές ώστε να προκαταλάβει τους μονίμως διαφωνούντες? (πχ χωρισμός κράτους-εκκλησίας, σύμφωνο συμβίωσης ανύπαντρων ζευγαριών κλπ). Πότε περιμένει να τα φέρει προς ψήφιση?