Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μία (υποψήφια) βουλευτής Επικρατείας με πολίτικη καταγωγή…

Αντιγράφω από το blog "Εις την Πόλιν":

Η Μάγια Τσόκλη, η γνωστή δημοσιογράφος με την πετυχημένη σειρά ταξιδιωτικών εκπομπών της ΝΕΤ και εκδότρια του περιοδικού “Passport” (ένα είδος “Βίβλου” για όσους αγαπάμε τα ταξίδια!), ανακοινώθηκε σήμερα ως υποψήφια, σε εκλόγιμη μάλιστα θέση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πασόκ. Η έκπληξη ήταν ευχάριστη, καθώς είναι άνθρωπος νέος, άφθαρτος στην πολιτική, με σχέδια και πείσμα.

Εκείνο που ίσως δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι η Μάγια Τσόκλη κατάγεται από την Πόλη. Η γιαγιά της, Γλυκερία Τοσούνογλου, έμενε στο Φανάρι. Οπως λέει και η ίδια, με αφορμή το
αφιέρωμα στις χαμένες πατρίδες που έκανε για την “Καθημερινή”:

“Τα χρόνια πέρασαν, η γιαγιά πέθανε – και μαζί της όλες οι πολύτιμες αναμνήσεις του Ελληνισμού της Πόλης. Και μετά ξεκίνησε η τηλεοπτική μου ζωή, τα γυρίσματα στην Ελλάδα, οι συνεχείς αναφορές στις Χαμένες Πατρίδες, οι αναμνήσεις ξένων ανθρώπων που άρχισαν να με συγκινούν και να με γεμίζουν τύψεις για τη αδιάφορη προς τη γιαγιά συμπεριφορά μου. Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα ταξίδια και τα γυρίσματα στους τόπους που ως Eλληνες αγαπήσαμε και που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Ιστορία μας. Στην Πόλη, την Αλεξάνδρεια, το Κάιρο, την Ιμβρο, τα μικρασιατικά παράλια, τον Πόντο, το Σινά… Αυτές οι εκπομπές … είναι ένας φόρος τιμής στη γιαγιά Γλυκερία και σε όλες τις γιαγιάδες, κάτι σαν συγγνώμη. Με την τρυφερότητα, τον σεβασμό και το ενδιαφέρον που εμπνέει η ηλικία και το παρελθόν, με την αποστασιοποίηση που φέρνει μοιραία ο χρόνος που κύλησε…“.-

Σημείωση: σε ΤΙ χώρα ζούμε Θεέ μου? Μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Τσόκλη, άρχισαν τα διάφορα ακροδεξιά μπλογκς τις κατηγορίες:

* γιατί είναι κόρη του Τσόκλη! (τί είδους ... αμάρτημα είναι αυτό?).

* γιατί έχει εταιρία παραγωγής εκπομπών με το σύζυγό της (από πότε ποινικοποιήθηκε το ελεύθερο επάγγελμα?).

* γιατί ως σήμα της εκπομπής της έχει το ιερό ζώο των εβραίων, τον γάϊδαρο! (μα αν έβαζε τον ελέφαντα, θα την κατηγορούσατε για βουδίστρια!).

ΤΕΛΙΚΑ, αυτός ο λαός δεν αλλάζει με τίποτε! Αμόρφωτος και απαίδευτος!

Πρόσωπα με έργο, το καθένα στον τομέα του!

Σε αντίθεση με τα χάλια της ΝΔ και τις επιστρατευμένες απερχόμενες γενικές γραμματείς των υπουργείων, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πασόκ περιλαμβάνει πρόσωπα νέα αλλά καταξιωμένα στο χώρο τους και με έργο. Μπορεί να μην περιέχει ΤΟ όνομα (τύπου "Λουκάς Παπαδήμος"), αλλά και η Παναρίτη δεν πάει πίσω σε βιογραφικό:

Ραγκούσης και Γερουλάνος: οι νέοι πολιτικοί. 
Παναρίτη, Μόσιαλος: οι καθηγητές στα ξένα πανεπιστήμια.
Σαλουφάκου (του Εργατικού Κέντρου Αθήνας) και Αλί Χαγκ Μοχάμεντ (σουδανός γιατρός που ζει στο Ρέθυμνο και φυλακίστηκε από την χούντα του Σουδάν): άνθρωποι της κοινωνικής δράσης.
Τσόκλη, Καραπαναγιώτη (κόρη του αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη των "Νέων"?), Λάλος, Θέος, Καφέτση, επαγγελματίες στον τομέα τους και άνθρωποι της εργασίας, με γνώση του αντικειμένου τους.

Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου, μία εμβληματική φυσιογνωμία των ελληνικών γραμμάτων, ο καθηγητής Εμμ. Κριαράς! (συγκρίνετε, σας παρακαλώ, με τον τελευταίο της ΝΔ, τον αποτυχημένο πρόεδρό της Μ. Εβερτ...).

Αντε, με το καλό!
 

Μη τυχόν...

Αν δω έστω και έναν κυβερνητικό του Πασόκ να δίνει συνέντευξη σε αυτήν την φυλλάδα μετά τις εκλογές, θα σταματήσω το μπλογκ μου και θα ξεσηκώσω στο πόδι την Ιπποκράτους να τον καθαιρέσει από τη θέση του και να τον διαγράψει από το Κίνημα! Για να είμαστε εξηγημένοι, έτσι?

ΝΔ: Ψηφοδέλτιο Επικρατείας για γέλια και για κλάμματα!

Απέραντη θλίψη στο γαλάζιο τοπίο!

Mία χαρά για να πάνε άπατοι! Ο  "κουρασμένος" απερχόμενος Καραμανλής δεν κατόρθωσε να επιστρατεύσει παρά μόνον βαρώνους της ΝΔ στις 2 πρώτες θέσεις, ήδη κυβερνητικά στελέχη (γ.γ. υπουργείων κλπ), κάτι καθηγητές που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, τον (γνωστό) Αντώναρο, έναν ΟΝΝΕΔίτη  κλπ!  

1.- Σουφλιάς, 2.- Σιούφας, 3.- Τσουμάνη-Σπέντζα (γ.γ. υπουργείου & υπόδικη, βλ. εδώ), 4.- Αυγερινοπούλου (δικηγόρος), 5.- Αντώναρος (άνευ σχολίου), 6.- Κριάρη (συνταγματολόγος), 7.- Λιαργκόβας (καθηγητής, με διάφορα "μπλεξίματα" με το Υπ.Παιδείας, βλ.εδώ), 8.- Γκοτζοπούλου (γ.γ. Παιδείας, αυτή δεν είχε μπλεχτεί σε σκάνδαλο διορισμού της σε 2η θέση?), 9.- Δημητρίου (απόδημος), 10.- Τσατσαρώνη (καθηγήτρια), 11.- Οικονόμου (γ.γ. υπουργείου-ΟΝΝΕΔ), 12.- Εβερτ (στον κόσμο του!).

Μέχρι και η Σπυράκη παραδέχτηκε ότι "ο πρωθυπουργός διάλεξε τον ασφαλή δρόμο" (βλέπε: βαρέθηκε να ασχοληθεί σοβαρά!).

Αντε, καλή ... συντριβή!

Υ.Γ.: δείτε εδώ τα "κατορθώματα"  της κας Γκοτζοπούλου!

Περιμένουμε απάντηση από το "οικολογικά ευαίσθητο" ΚΚΕ!

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου εισάγει νέα ήθη στην πολιτική ζωή (βλ. απόφαση του Προέδρου ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ), και το Πασόκ προχωρεί σε πράσινη προεκλογική εκστρατεία, χωρίς χρήση  παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, χωρίς αφισοκόλληση και με δέσμευση  για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων, την ίδια ώρα που το ΑΣΤΙΚΟ (κατά τον χαρακτηρισμό του υποκριτικού και φαρισαϊκού ΚΚΕ) αυτό κόμμα μας ξαφνιάζει ευχάριστα, η νεολαία του ΚΚΕ (που  πλειοδοτεί σε διακηρύξεις για το περιβάλλον, όταν το ίδιο το κόμμα έκανε την πάπια και μιλούσε για "προπαγάνδα του καπιταλισμού" τότε που  σημειώθηκε το πυρηνικό ατύχημα στο τότε σοβιετικό Τσερνομπίλ!), αφού χρησιμοποίησε τον χώρο του παλιού στρατοπέδου "Παύλου Μελά", στα όρια των δήμων Σταυρούπολης-Πολίχνης-Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη και επί της οδού Λαγγαδά, για την πραγματοποίηση του ετήσιου φεστιβάλ της "ΚΝΕ-Οδηγητή" (10-13/9), άφησε στο χώρο σκισμένα πανώ, πεταμένες  αφίσες, ξύλα, έπιπλα, σκουπίδια, σκοινιά, κουτιά ανοιγμένα με υπολλείματα μπογιάς κλπ, προφανώς σε εκπλήρωση της ... "οικολογικής ευαισθησίας" της κυρίας Παπαρήγα και των συντρόφων της, που κατά τα λοιπά μέμφονται τα ... "αστικά" κόμματα για την καταστροφή του αστικού περιβάλλοντος! 

Σημειωτέον ότι ο χώρος, και μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για απόδωσή του στους πολίτες, είναι ανοικτός στο κοινό και πολύ έυκολα μπορεί κάποιο παιδάκι να πλησιάσει τους λόφους των σκουπιδιών, που εγκατέλειψαν εκεί οι "οικολόγοι" Κνίτες, και να έχουμε κανένα δράμα.

Προς απόδειξη των όσων αναφέρω, οι φωτογραφίες:


Τα πανώ και οι αφίσες που αποδεικνύουν
τη διοργάνωση στο χώρο του στρατοπέδου
του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Λόφοι σκουπιδιών από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ...

Και μυτερά δοκάρια και ανοικτά κουτιά με μπογιές...

Τα σκουπίδια από το Φεστιβάλ είναι διάσπαρτα
σε ΟΛΟΝ τον χώρο του πρώην στρατοπέδου...

Την ίδια στιγμή, διαβάστε εδώ για την "οικολογική" ευαισθησία της ΝΔ, δηλ. του άλλου "συνεταίρου"... Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

Καταφεύγουν στις αθλιότητες...

Την ώρα που ακόμη και η συντηρητική πλην σοβαρή "Καθημερινή" φιλοξενεί μία "πρωυπουργική" συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου (με αντίστοιχη "πρωθυπουργική" προβολή της με ανάλογη φωτογραφία και διαφήμισή της στην τηλεόραση!), τα "παπαγαλάκια" και το "βαθύ κράτος" της ΝΔ επιλέγουν να αναμασήσουν με τα σποτάκια τους το θέμα με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό του Γιώργου, του Πασόκ, όλων μας εν τέλει! Για τους "μικρόνοες" της ΝΔ φαντάζει αδιανόητο το να προωθηθεί ο αγωγός παράλληλα με την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και την διασφάλιση των περιβαλοντικών όρων για την Θράκη! Νομίζουν ότι, με το να υπογράψουν μία συμφωνία με τους Ρώσους, εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους! Εμ, δεν είναι έτσι! Και ο γέρος Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ χωρίς διασφαλίσεις, μόνον και μόνον για να λέει ότι μας έβαλε, αλλά αν δεν ήταν ο Ανδρέας να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους ένταξης και να εξασφαλίσει τα ΜΟΠ, τώρα θα ήμασταν ακόμη η τελευταία τρύπα του ζουρνά!

Γι'αυτό και ο Βασικός Σχολιασμός είναι σήμερα καυστικότατος:

"ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Κατάπτυστο σποτάκι προβάλει από σήμερα η Ν.Δ. Αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Διατυπώνεται το άθλιο ερώτημα «Τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;», με αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Κρύβουν χυδαία την ξεκάθαρη απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε στη Δ.Ε.Θ. για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: «Κατ' αρχήν, να ξέρετε ότι εμείς ήμασταν η κυβέρνηση, που ξεκίνησε τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Και φαίνεται ότι θα είμαστε εμείς η κυβέρνηση, που θα ολοκληρώσει τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άρα, λοιπόν, είναι βούλησή μας να προχωρήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαπραγματευόμαστε συνεχώς κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των συμφωνιών, διότι πράγματι ήταν μια λεόντεια συμφωνία υπέρ τρίτων, και όχι υπέρ της ελληνικής πλευράς. Άρα, λοιπόν, διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας. Και έθεσα ένα ακόμα ζήτημα όταν μίλησα στην Αλεξανδρούπολη, που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή, την περιβαλλοντική προστασία. Είναι ένας τόπος ομορφότατος, είναι ένας τόπος πράσινος, είναι ένας τόπος με βιοποικιλότητα, πρέπει να προστατευθεί. Αυτά είπα»".

Εδώ, η ανάρτηση του Παναγιώτη Βρυώνη για το ίδιο θέμα: "γιατί είναι κακό να θέλω καλύτερους όρους?".

Και εδώ, από το μπλογκ του Αλέκου Στάμου, η κριτική του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ελλειπή συμφωνία της άχρηστης κυβέρνησης της ΝΔ με τους Ρώσους!