Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Γιώργο, υπάρχουν και άλλοι για τον ρόλο του προσωπάρχη του Μαξίμου... (Update)

Δεν ισχυρίζομαι ότι το να είσαι δικηγόρος μίας εταιρίας, έστω και εμπλεκόμενης σε σκάνδαλο, είναι απαραίτητα κάτι το επιλήψιμο: ο ρόλος ενός δικηγόρου είναι να αναλαμβάνει την υπεράσπιση των εντολέων του, αν δεν το κάνει τότε απλώς θα ... πεινάσει.

Ετσι, το αυριανό πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος" δεν είναι απαραίτητα "κακό" για την κα Σιούτη, δικηγόρο και καθηγήτρια, που ο πρωθυπουργός την επέλεξε για "προσωπάρχη" του Μαξίμου: ως δικηγόρος καλά έκανε και ανέλαβε όποια εταιρία ή πελάτη την προτίμησε και της ανέθεσε την υπόθεσης της/του.

Είναι, όμως, κακό για την τιμή και την υπόληψη του Πασόκ, γιατί ΕΜΕΙΣ είχαμε δεσμευθεί ότι ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από τον τρόπο που ενεργούσε η ΝΔ και ο "τζάμπα μάγκας" Καραμανλής. Επομένως, αναμένουμε από τον Γιώργο να ευχαριστήσει την κα Σιούτη για την μέχρι σήμερα εργασία της στο Μαξίμου, να της εξηγήσει ότι ο ρόλος της ως δικηγόρου ειδικά της Siemens δεν συνάδει με τις αρχές που επαγγελθήκαμε, και να επιλέξει άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

Δισεκατομμύρια ευρώ να δώσει στον κόσμο σαν επίδομα η κυβέρνηση, το όφελος που θα έχει από μία απαρέγκλιτη ηθική στάση δεν θα το βρει πουθενά αλλού!

Να εξηγηθώ: διαβάζω στο πολύ καλό μπλογκ της ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ μία αντίθετη με την δική μου γνώμη, που την βλέπετε κι εσείς:

Υποστηρίζει δηλ. ότι η εργασία της κας Σιούτη ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την άσκηση των καθηκόντων της και ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας αποσκοπεί σε πιέσεις των εκδοτών. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ! Το ξεκαθάρισα και παραπάνω ότι η καθηγήτρια Νομικής είναι σοβαρότατο και εγκυρότατο πρόσωπο και ΔΕΝ ΜΠΛΕΚΩ την εργασία της ως δικηγόρου με τα νυν καθηκόντά της στο Μαξίμου! Και οι εκδότες όντως θα αρχίσουν να "γκρινιάζουν" με διάφορα "φανταστικά" σενάρια για να εκβιάζουν τον Γιώργο. Ομως, επειδή ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θα κάνει αναπόφευκτα τις συγκρίσεις του με τις βουτηγμένες στη λάσπη κυβερνήσεις Καραμανλή, γι'αυτό και ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να παρέμβει έστω και προληπτικά ο Γιώργος (τί να σου πρωτοκάνει και ο Πρωθυπουργός?).

Update: Για να είμαστε δίκαιοι, εδώ θα βρείτε την απάντηση της κας Σιούτη, η οποία βάζει σε τάξη τα ζητήματα που θέτει το δημοσίευμα... Και εδώ θα διαβάσετε πόσες από τις "σπόντες" των ΜΜΕ κατά της κυβέρησης είναι κατασκεασμένες και οφείλονται στις αλλαγές που ετοιμάζει ο Γιώργος...