Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Ο λύκος κι αν εγέρασε...

Προσπαθώ να βλέπω πάντοτε τον "Συνασπισμό" καλοπροαίρετα. Είχα πιστέψει, με την εκλογή Γιώργου και Αλαβάνου στις προεδρίες των 2 κομμάτων και την καλή προσωπική τους "χημεία", ότι θα μπορούσαν κάποτε οι 2 χώροι να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση της διαπλάτυνσης των δικαιωμάτων των πολιτών σ'αυτή τη χώρα (για το ΚΚΕ δεν το συζητώ, κατατάσσω τον στενό πυρήνα των "επαγγελματικών" του στελεχών στον ακροδεξιό πλέον χώρο). Προσπαθώ κάποιες φορές να αποβάλλω και τις προσωπικές πικρίες που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου από την αχαρακτήριστη και προδοτική στάση των στελεχών του κατά την περίοδο του'89 (και μην θεωρήσετε βαριές τις εκφράσεις αυτές: από μόνα τους τα τότε πρωταγωνιστικά στελέχη ζήτησαν "συγγνώμη" με τον ένα ή άλλο τρόπο, βλ. Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Κύρκος, Κωνσταντόπουλος).

Δυστυχώς, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από το σύνδρομο του "μικρομεγαλισμού": επειδή απεκόμισε κάποια ωφέλη σε βάρος του Πασόκ και καθώς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο αρχηγό του στο πρόσωπο του "emo" και "trendy" Τσίπρα, θεωρεί ότι τα ωφέλη αυτά τα "καπάρωσε" για πάντα (δυστυχώς, δεν συνετίσθηκαν από τη νίλα που έπαθαν το '89, όταν τα πρόσκαιρα εκλογικά τους κέρδη, με τη συκοφάντηση του Πασόκ, εξανεμίστηκαν πολύ γρήγορα, όταν "ξύπνησε" ο δημοκρατικός κόσμος). Ετσι, προχθές, με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "σύντροφοι", επαναλαμβάνουν το γνωστό επιχείρημα των επίγονων του Ζαχαριάδη: "τί Πλαστήρας, τί Παπάγος", ήτοι "τί Πασόκ, τί Δεξιά".

Ευτυχώς, το Κίνημα φαίνεται να έχει απονοεχοποιήσει τις επιθέσεις αρχικά κατά του ΚΚΕ (με τα σταράτα λόγια του Γιώργου κατά της Αλέκας) και τώρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Ραγκούσης χθες το είπε ξεκάθαρα: "όσοι ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., ουσιαστικά, υπηρετούν την κυβέρνηση, ουσιαστικά, υπηρετούν την κυβερνητική προπαγάνδα. Και σε τελική ανάλυση, βοηθούν στην συγκάλυψη αυτών των μεγάλων υποθέσεων που απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: