ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ, ΚΟΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ...
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010
Επιτέλους, μία αίσθηση αισιοδοξίας!
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
"Μία πετυχημένη φωτογραφία" από την φίλη μου τη Μαρία!
Προχθές, πάνω στον καφέ, έβγαλε και μου χάρισε την πρώτη της προσπάθεια στο χώρο του βιβλίου: "Μία πετυχημένη φωτογραφία", ένα βιβλίο της Μαρίας γεμάτο τρυφερότητα, συναισθήματα, χαρές, πόνους, μελαγχολία αλλά και ύμνο στην καθημερινή ζωή!
Πέρα από τον τίτλο, πετυχημένο είναι και "στήσιμο" της όλης προσπάθειας, αφού οι "Εκδόσεις Κυριακίδη" επιμελήθηκαν το βιβλίο με φροντίδα.
Η Μαρία, στη συγγραφική της αυτή πρεμιέρα, ανασυστήνει, σαν ένα "πάζλ" ζωής, το βιογραφικό "λεύκωμα" της μητέρας της, μέσα από κάποιες φωτογραφίες της οικογένειας, πετυχαίνοντας έτσι να αποδώσει μία ολόκληρη εποχή...
Δε θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά τολμώ να πω ότι το ύφος της Μαρίας και η ατμόσφαιρα που κατορθώνει να "στήσει" είναι αντάξια της πολυαγαπημένης "Λωξάντρας" της πολυγραφότατης και συνονόματής της, της Μαρίας Ιορδανίδου, καθώς, όσοι έχουμε προσφυγικές ρίζες, θα δακρύσουμε...
Κυρίαρχη μνήμη στο βιβλίο της Μαρίας είναι αυτή της μάνας... Ομως, η μάνα είναι ζωντανή, είναι δίπλα μας, δεν είναι μία απόκοσμη φιγούρα, δεν είναι ένας άνθρωπός μας που "έφυγε", είναι η εξιστόρηση της καθημερινότητάς μας με τη μητέρα μας... Σας συστήνω να το αναζητήσετε και να το διαβάσετε!
"Μια πετυχημένη φωτογραφία" | |
Συγγραφέας : ΣΙΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ | |
Κατηγορία : ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΔΟΚΙΜΙΟ-ΜΕΛΕΤΕΣ |
Έτος : 2009
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Αυτά τα έκανε ο Πολύδωρας και γελούσαμε!
Και πού είναι το ολιγομελές σχήμα? Κατηγορούσαμε τον Καραμανλή για την κουστωδία υπουργών, τί χρειάζονται τόσα άτομα με μισθούς, υπηρεσιακά αυτοκίνητα, συμβούλους? ΝΑΙ, δεν λέω, ο Υπουργός Οικονομικών χρειαζόταν και δεύτερο και τρίτο υφυπουργό! Στο Υπουργείο, όμως, Παιδείας, ΣΕ ΤΙ χρειάζεται ΚΑΙ ... αναπληρωτής υπουργός? Στο Περιβάλλοντος, γιατί απαιτείται ΚΑΙ αναπληρωτής υπουργός, όταν υπήρχαν २ υφυπουργοί? Και αν υποθέσουμε ότι ο Σκανδαλίδης, ως παραδοσιακός πολιτικός, μπορεί να ανακατευτεί και με τα της γεωργίας, η Αποστολάκη του Κολωνακίου ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει με τους αγρότες? Από πού γνωρίζει τα ζητήματα που τους απασχολούν? Από τα ντεφιλέ και τις δεξιώσεις?
Θετική η μετακίνηση της Ξενογιαννακοπούλου στο ΥΠΕΞ, καθώς το τίμιον και εργατικό του χαρακτήρα της δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, πλην όμως δεν μπόρεσε να αποδώσει στο Υγείας, της ήταν άγνωστος ο χώρος και η ίδια είναι πολύ χαμηλών τόνων... Είναι όμως καλή στις διεθνείς σχέσεις, θήτευσε ως στέλεχος του Ευρωκοινοβουλίου, ξέρει πρόσωπα και πράγματα... Ισως από την αρχή έπρεπε να της ανατεθεί η θεση αυτή με αρμοδιότητα της σχέση με την ΕΕ (όπως ήταν κάποτε ο Θ.Πάγκαλος)...
Εφυγε η Μπατζελή, οκ, γιατί έμεινε ο Μαγκριώτης? Αυτά δεν τα καταλαβαίνω εγώ...
Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
"ΚΛΕΙΣΤΟΝ" ... λόγω απογοήτευσης!
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010
Τί θα γίνει με τον φασισμό του ΚΚΕ?
Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Δεν το περίμενα να συμβεί, αλλά, ναι, συμφωνώ με τον Πρετεντεράκο!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν αυτή η µέθοδος είναι αποτελεσµατική. Ξέρω όµως ότι έχει ένα µεγάλο πρόβληµα: στερείται αξιοπρέπειας. Και µια χώρα (θέλω να ελπίζω και µια κυβέρνηση...) µπορεί να διαπραγµατευτεί τα πάντα εκτός από ένα. Την αξιοπρέπειά της.
ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ η κυβέρνηση υπέγραψε ένα µνηµόνιο µε την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο. Σωστά; Σωστά. Το µνηµόνιο έγινε νόµος του κράτους. Ολοι θεωρήσαµε ότι το µνηµόνιο αυτό περιείχε το σύνολο των αναγκαίων δεσµεύσεων που αναλαµβάνει η χώρα προκειµένου να εξασφαλίσει τη χρηµατοδότηση που δεν της προσέφεραν οι αγορές. Αυτές και τίποτε άλλο.
ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ µας είπε η κυβέρνηση στη Βουλή. Δεν µας είπε όµως ότι η χώρα ετέθη υπό διαρκή κηδεµονία. Κι ούτε µας είπε ότι εφεξής η διακυβέρνηση θα ασκείται δι’ αλληλογραφίας από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον.
ΔΙΟΤΙ ΔΥΟ πράγµατα µπορεί να συµβαίνουν. Είτε η χώρα ανέλαβε συγκεκριµένες δεσµεύσεις, δεσµεύ σεις σκληρές και άδικες αλλά αναγκαίες για να εξασφαλί σει τη χρηµατοδότηση του χρέους της. Αυτές οι δεσµεύ σεις ασφαλώς και πρέπει να υλοποιηθούν _ θα προσθέσω: µε όποιο κόστος...
ΕΙΤΕ Η χώρα ανέλαβε τη γενική δέσµευση να υποτάσσεται στις επιθυµίες της «τρόικας», όποιες κι αν είναι, όποτε εκδηλώνονται κι όποια µορφή παίρνουν. Πράγµα που σηµαίνει ότι κάποιος συναίνεσε να µετατραπεί η Ελλάδα σε µιας µορφής πειραµατόζωο, του οποίου θα δοκιµάζεται διαρκώς η κοινωνική αντοχή.
ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ότι σε αυτό το δεύτερο ουδείς έχει συναινέσει. Οτι δεν είναι αυτό που µας είπαν. Οτι δεν είναι αυτό που ψήφισε η Βουλή. Οτι είναι µια διαδικασία βαθύτατα ταπεινωτική που προσβάλλει την εθνική αξιοπρέπεια. Κι ότι αν δεν έχουν µεσολαβήσει τίποτα εξευτελιστικές ρυθµίσεις που συνοµολογήθηκαν εν αγνοία µας, έφτασε η στιγµή να πει η κυβέρνηση ένα «Οχι».
ΑΝ ΜΗ τι άλλο, για να καταλάβουν και οι συνοµιλητές µας πως η χώρα µας έκανε πολλά λάθη κι ότι το αναγνωρίζει εµπράκτως µε τις συγκεκριµένες δεσµεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της. Αλλά και ότι η χώρα µας ούτε εξεδήλωσε τη βούληση, ούτε συνοµολόγησε ποτέ τη µετατροπή της σε αποικία. Ο,τι συµφωνήσαµε, ναι. Τα άλλα, αλλού!"...
Τετάρτη 19 Μαΐου 2010
Nikitiades ... who?
Παρασκευή 7 Μαΐου 2010
Κον Μπεντίτ: Κομισιόν και ΔΝΤ "είστε όλοι σας τρελοί" που δεν δίνετε χρόνο στον Παπανδρέου!
Περισσότερα, εδώ...
Τετάρτη 5 Μαΐου 2010
Πού πάμε?
Παρασκευή 23 Απριλίου 2010
Ευχές...
Επομένως, πρώτα έχουν θέση οι ευχές: Πρόεδρε να είσαι γερός και να μείνεις γερός μέχρι τέλους, ώστε να βάλεις τάξη στο δημοσιονομικό, διοικητικό, πολιτικό, κοινωνικό χάος που μας άφησαν αμανάτι οι Καραμανλήδες, Αλογοσκούφηδες, Παπαθανασίου, Ρουσσόπουλοι κλπ.
Κια μην μου πείτε ότι έχω άδικο: διαβάστε την (από ... γκάφα?) ομολογία του Πάνου Παναγιωτόπουλου, αποτυχημένου εκπροσώπου της (επίσης αποτυχημένης) ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, ότι ... "το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε κρίση ελλείμματος και χρέους και δημιούργησε κρίση δανεισμού" !!! Ομολόγησαν δηλαδή οι άχρηστοι ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν φούσκωσε το έλλειμμα και το χρέος, εμείς τα δημιουργήσαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν μπορεί να δανειστεί η χώρα με φυσιολογικά επιτόκια" !!!
ΥΓ: Πρόεδρε, το βραδάκι θα αναρτήσω και τα παράπονά μου, δεν τα ξεχνώ!
Παρασκευή 9 Απριλίου 2010
Εκεί μας έφτασε ο άχρηστος...
[ Διαστάσεις ] Τουρκία - Ελλάδα: 3-0
Του Μιχάλη Μητσού/ mmitsos@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 9 Απριλίου 2010
Το 2001, η Τουρκία βρισκόταν εν μέσω μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης. Το ΑΕΠ σημείωνε πτώση 5,7%, ο πληθωρισμός έφτανε το 54%, η φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό ήταν μαζική και το τραπεζικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης. Η Ελλάδα, αντίθετα, έμπαινε θριαμβευτικά στην ευρωζώνη, με ανάπτυξη που έφτανε το 3,4% και παραγωγικότητα που ξεπερνούσε το 4,2%.
Μια δεκαετία σχεδόν μετά, η κατάσταση έχει αντιστραφεί. Τα δικά μας να μην τα πούμε για να μην ψυχοπλακωθούμε. Τα στοιχεία της Τουρκίας όμως, όπως τα περιγράφει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Ιl Sole- 24 ore, είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Ο πληθωρισμός έχει ουσιαστικά τεθεί υπό έλεγχο (7,2%). Το έλλειμμα το 2009 ήταν 5,5%, το χρέος έφτανε το 50,8% του ΑΕΠ και, παρά την κρίση, η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει το 4,5%. Για να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρική ορολογία, η Αγκυρα νικά την Αθήνα 3-0.
Πώς έγινε αυτή η ανατροπή; Η Τουρκία χρησιμοποίησε δύο όπλα, εκ των οποίων το ένα δεν το έχουμε και το άλλο δεν το θέλουμε: την υποτίμηση του νομίσματός της (46%) και την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (πήρε δάνειο 25 δισ. δολαρίων, την ανανέωση του οποίου ανακοίνωσε μάλιστα πρόσφατα ότι δεν επιθυμεί). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκατασταθεί γρήγορα η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών: από το 2005 ώς το 2007 εισέρρευσαν στη χώρα 60 δισ. δολάρια, τρεις φορές περισσότερα απ΄όσα είχαν εισρεύσει την προηγούμενη εικοσαετία. Την ίδια ώρα, εμείς κάναμε πάρτι με δανεικά. Οπως λέει ο οικονομολόγος της Unicredit Τούλια Μπούκο, «η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα οφέλη από την εφαρμογή του ενιαίου νομίσματος. Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν προχώρησε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να σταματήσει την πτώση της ανταγωνιστικότητας της χώρας».
Ολα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι η Τουρκία δεν έχει προβλήματα, και μάλιστα σοβαρά. Το εκπαιδευτικό της σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, το εργατικό κόστος να μειωθεί, η γραφειοκρατία να περιοριστεί. Πρέπει να δοθεί τέλος στην αντιπαράθεση μεταξύ ισλαμιστών και κεμαλιστών, που απειλεί τη σταθερότητα της χώρας. Και, φυσικά, πρέπει να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτού του γενικού στόχου διατυπώθηκε πρόσφατα από την τουρκική πλευρά προς την Ελλάδα η πρόταση για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 2,8% του ΑΕΠ για την Αθήνα και στο 1,8% για την Αγκυρα. Χθες φαίνεται πως έγιναν κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για το καλό της ειρήνης και για το καλό της οικονομίας, τα βήματα αυτά πρέπει να συνεχιστούν.
Από τα "Νέα"... Εκεί μας έφτασε ο άχρηστος κουμπάρος του Ερντογάν: να μην είμαστε ούτε καν σαν την Τουρκία!
Σάββατο 27 Μαρτίου 2010
Ξεκάθαρη διαφορά...
Τρίτη 9 Μαρτίου 2010
Αλλος αέρας... (UPDATE)
UPDATE: ξέχασα να σχολιάσω και κάτι άλλο: τελειώνοντας την ενημέρωση των δημοσιογράφων στα ελληνικά, στο προαύλιο του Λευκού Οίκου, ο Γιώργος ενημέρωσε στα αγγλικά και τους ξένους δημοσιογράφους. Φαντάζομαι ότι ο καθείς καταλαβαίνει πόσο μετράνε στα διεθνή ΜΜΕ, σε επίπεδο εντυπώσεων και δημιουργίας καλής εικόνας, οι κινήσεις αυτές...
Κυριακή 7 Μαρτίου 2010
16 χρόνια μετά, μας λείπει πια η "στόφα" της Μελίνας...
ΔΕΚΑΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ συμπληρώθηκαν χθες ΧΩΡΙΣ την Μελίνα... Αντί άλλου σχολίου, θα επαναλάβω αυτό που έγραψε σήμερα στο προφίλ του, στο Facebook, ο Αρης Δαβαράκης:
"Περάσανε κιόλας 16 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας (6 Μαρτίου) και η απουσία της γίνεται όλο και πιο οδυνηρά αισθητή. Όχι μόνο γιατί μας λείπει η ίδια, το βλέμμα, η σκέψη, η αφή, το γέλιο, η δημιουργικότητα, το πάθος, ο ήχος της φωνής της, αλλά γιατί μαζί της εξαφανίστηκε το "είδος". Είχε κάτι από τ΄αστέρια, κάτι από τον ουρανό, χωρίς να είναι "αιθέρια" - ζώντας αντίθετα μια πολύ κανονική δραστήρια καθημερινή ζωή".
Εδώ μπορείτε να δείτε ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ για τη ζωή της, παραγωγής History Channel, που μεταδόθηκε το 2006...
Διαφορές...
Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010
Ο χρόνος θα δείξει...
Πάντως, περιμένω ακόμη θεσμικά νομοθετήματα, περιμένω να δω κόψιμο των μισθών των βουλευτών (αν πιστεύουν οι κ.κ. βουλευτές ότι έχουν πολλά έξοδα, δεν έχω αντίρρηση να παραιτηθούν και να καταλάβω εγώ τη θέση τους!), περιμένω να δω τους πρώην διοικητές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και τα λοιπά golden boys του Καραμανλή πίσω από τα σίδερα... ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ, τα μέτρα δεν νομιμοποιούνται!
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
ΔΙΑΦΩΝΩ!
Υποστηρίζω ακράδαντα ότι, όσα σκληρά μέτρα και αν πάρει ο Παπανδρέου, θα αποδώσουν γιατί οι προθέσεις του να ανασυγκροτηθεί η χώρα είναι ειλικρινείς και δεν "παίζει θέατρο", όπως ο αρχι-άχρηστος Καραμανλής!
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, απλώς και μόνον για να είμαστε 100 ή 1000 φορές καλύτεροι. Τον φέραμε για να αλλάξουν τα πράγματα. Και οι αλλαγές έπρεπε να είχαν ξεκινήσει ΧΩΡΙΣ να αποστούμε από την βασική μας υπόσχεση: ΠΡΩΤΑ ο πολίτης! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τα γκόλντεν μπόϊς του Καραμανλή να μετράνε τώρα τα κέρδη τους και τα όσα πρόλαβαν επί 5,5 έτη να φάνε και τα βάρη από το γενικό αυτό πλιάτσικο να μεταφέρονται στις πλάτες των εργαζόμενων!
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ με τα σκληρά μέτρα εάν, μαζί με την ανακοίνωσή τους ή, και καλύτερα, πριν από αυτήν, είχε ανακοινωθεί και η σύλληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή (του αρχηγού τους, εννοείται, συμπεριλαμβανομένου!) και η παραπομπή τους σε ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν έγινε... Τώρα, ενώ άλλοι τα "έφαγαν", πρέπει άλλοι να τα "λουστούν".
Εγώ, με ΑΥΤΗ τη λογική, διαφωνώ.
Υ.Γ.: όταν μιλάμε για ανάγκη για οικονομίες κλπ, αυτό δε σημαίνει συμμάζεμα και όχι σπατάλες? Το κανάλι της Βουλής, επί παραδείγματι, γιατί δεν κλείνει? Τί το χρειάζεται η Βουλή? Το βλέπει κανείς? Εχει καταντήσει σαν το TV100 του Δήμου Θεσσαλονίκης. ΑΥΤΑ δεν σας τα λέει κανείς εκεί στην κυβέρνηση?
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010
Ας δούν τη διαφορά οι μικρόψυχοι...
Αντιγράφω από την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" και καλώ όλους τους δεξιούς και ντεμέκ "αριστερούς" να διαπιστώσουν τη διαφορά ανάμεσα στο ραχάτι του Καραμανλή και στην κινητικότητα του Παπανδρέου και να αναλογιστούν σε πόσο καλύτερη κατάσταση θα ήταν σήμερα η χώρα αν ΟΛΑ αυτά που κάνει σήμερα ο Γιώργος τα είχε επιχειρήσει, έστω και στο 1/10, ο αρχι-άχρηστος που μας βύθισε σε τέτοια κατάσταση:
Εξηγήσεις από το γνωστό οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι, ο οποίος έγραψε πρόσφατα ότι η Ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη, ζήτησε ο Πρωθυπουργός, στη διάρκεια τυχαίας συνάντησης που είχαν στους διαδρόμους του Φόρουμ του Νταβός.
Ο κ. Ρουμπίνι απάντησε ότι δεν γνώριζε ότι δεν ισχύουν τα περί δανείου της Ελλάδας από την Κίνα.
Ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Ρουμπίνι ότι καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα γράψει κάτι να ρωτήσει για το τι ακριβώς ισχύει.
Η σύντομη συνομιλία κατέληξε με τον κ. Ρουμπίνι να εκφράζει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιτ Μίλιμπαντ, με τον οποίο συζήτησαν ευρωπαϊκά θέματα για την οικονομική κρίση, το Κυπριακό και τη διεθνή ασφάλεια με επίκεντρο το Αφγανιστάν.
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον προέδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και τον επικεφαλής του οργανισμού εργασίας του ΟΗΕ Χουάν Σομάδια.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Μα υπάρχει ΑΚΟΜΗ ο ΣΥΡΙΖΑ?
Κάποτε ήταν στη ... μόδα και όλοι τους θεωρούσαν το επόμενο ... Πασόκ! Τώρα, τους έχει ξεχάσει και ο θυρωρός της Κουμουνδούρου!
Να εξηγηθώ...
Sintrofe kalispera kai kali xronia.Ti tha ginei omos me sena kai ton Krogia?mpeno kai ksanampeno sta blog sas kai tipote!Giati?
Sofia apo germania15 Ιανουαρίου 2010 11:51 μ.μ.
Να συμπληρώσω, επίσης, ότι με τιμά το ενδιαφέρον της όπως και το ενδιαφέρον άλλων φίλων που μου λένε: "μα σε διαβάζαμε καθημερινά, τώρα αργείς να γράψεις". Και με πολλούς από αυτούς τους φίλους, αναγνώστες και συν-μπλόγκερς δώσαμε καθημερινές μάχες για να λάμψει η αλήθεια που διαστρεβλωνόταν από το Υπουργείο Προπαγάνδας των Ρουσσόπουλων. Η αλήθεια είναι ότι δεν σχολιάζω πλέον καθημερινά, γιατί οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν. Αλλά πλέον και οι ανάγκες δημόσιου σχολιασμού των τεκταινόμενων έχουν αλλάξει: σκοπός μου ήταν να ξεκουμπιστεί η άχρηστη χούντα των κυβερνήσεων Καραμανλή, επί των ημερών των οποίων είχαμε ένα σκάνδαλο την ημέρα.
Σήμερα στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ένας πρωθυπουργός με ευαισθησίες και γνώση του αντικειμένου. Και μπορεί να μην είμαι πλήρως ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, όμως, από την άλλη, σκέφτομαι ότι, με το χάος που παραλάβαμε, πάλι καλά να λέμε...
Το ξαναλέω για να ησυχάσει και η φίλη η Σοφία: εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Ασκώ την επιστήμη μου με τις δικές μου δυνάμεις. Δεν με διόρισε κανείς, δεν ζήτησα καμμία θέση. Επομένως, για να ζήσω, πρέπει να εργαστώ και δεν μπορώ πλέον να είμαι συνέχεια μπροστά σε έναν υπολογιστή. Θα παρεμβαίνω και θα σχολιάζω όταν και όποτε μπορώ....
Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010
Συμφωνώ και επαυξάνω...
Διαβάστε εδώ...